Monday, May 16, 2011

++ n3 penuh emosi ++

alhamdulillah,sewaktu dlm pantang dah jumpe babysitter Zareef.Kak Mas duduk 1 apartment,1block cume tinggal kat 5th floor.rumah pon depan lif je.last 3weeks saje la g bertandang ke rumah die sebab nak tengok org nye macamane.nampak lembut n baik sgt.campur Zareef n anak die,die cume jage 3org jela...syukur sbb aku mmg tanak sgt anta ke nursery.tapi makin dekat nak anta die ke kak mas,makin sayu je hati ini...aku tahu aku kene belajar to trust somebody else...n aku mmg pecaye kan kak mas...cume sedih sbb kene bagi pade tangan asing utk jage die...sekarang ni selalu btau Zareef yg aku kene keje,siang2 die kene duk ngan org len..lepas btau je die meragam...nak ngempeng je...aduiii...sedihnye tgok anak mama...

Dear Zareef,
lusa mama tinggalkan Zareef ngan Mama Mas tau.Zareef jgn meragam ye syg...mama pegi keje sekejap je..mama tinggalkan susu mama utk Zareef...syg minum botol tau..malam bile dgn mama,Zareef menyusu dgn mama ye...mama pegi keje nak cari duit..nak beli barang Zareef..nak bagi keselesaan n sgale yg terbaik utk Zareef..walaupon mama tade,tapi mama selalu ingat Zareef..bile ade mase terluang mama balik jenguk Zareef ye...Zareef kena behave tau...Mama Mas nak jage 2org lagi baby...mama risau Zareef tamo tido selagi tade mama...hmmm...mama sentiase doakan keselamatan anak mama ni...mama syg Zareef sgt2 tau!

kak mas,
anak liya ni tak biase tade liya...die biase tido atas lengan liya..tido satu bantal n nak dipeluk erat2...mase mandi tak boley air sejuk sbb die takut.kene gune air suam...sekarang die da pandai meniarap.kadang2 nak tido meniarap.selalunye liya perhatikan die sbb takut hidung die tersembam pade bantal..takut die susah nak bernafas...Zareef tak suke kalu tak tukar diaper bile die berak...Zareef tak biase minum botol.tp seblom ni bile bagi die ok...akak tengok2 la anak sy ye kak...sy susah hati sgt nak tinggalkan die...sy percayekan akak..harap akak sayangkan die seikhlas hati...

.mama dan zareef.

2 comments:

YuNyLoveSYou said...

menangis aku baca entry ni.. sabar liya.. ko kena kuat tau... insyaAllah semua selamat.. aku doakan zareef boleh biasakan diri dengan kak mas.. harap sgt semua yang terbaik buat zareef dan hg,,

::LiYa:: said...

sedih sgt ayun...asik meleleh je airmata aku..zareef pon asik nak bermanja je...susah betol hati aku nak tinggalkan die nnti...
thanks doakan tuk zareef n aku!
*hugs*