Thursday, February 26, 2009

++ciNtaKu yG PuDar++

yup.
cintaku tetibe menjadi pudar.
oh.
bukan pade mR Z.
tp pade dunia bLogGing.
sebenarnye aku sgtTTtt bz minggu ini.
mcm2 masalah n dugaan menimpa.
aku d sekolah tak sempat nak on laptop pon.
aku usung ke skolah tiap2 ari,
tp sekadar sengetkan bahu saja lah!
n for d past few days,
aku berulang alik dari rumah ke tepen setiap hari.
penyudahnye semalam aku demam.
[dlm demam2 sempat g mamam lamb stew ngan housemates kat resipi rahsia!]

sebenarnye aku baru je demam selama 2minggu.
n kemudian sehat selama 2minggu.
n tetiba aku demam kembali.
system immune aku sgt sadis kan!
selepas menimbang berat badan,
aku mendapati aku turun 3kg!
owh.
pekebendanye nehhhh!
lalu smlam aku shopping susu anlene perisa cokolat.
dgn harapan bley cover balek berat yg ilang.

tah la.
aku sgt2[i mean sgt2 sgt2] tensen!
argggHHhhh!
dugaan melanda tanpa henti!
aku da cukup terseksa da.
apsal la org ini tak serik2
lantas menyeret family aku utk membalas dendam???
da la gune care itam.
care kolot gile!
mmg spesis syirik betui!

yaAllah...
aku mohon diberi kekuatan,
ketabahan,
semangat dlm menempuh dugaan.
ni baru merisik.
belum majlis tunang lg...

eiiiii...
kepade manusia tak putus asa ini!
sudah lah!
aku tanak.
sampai mati pon aku tanak.
ape nak tengok aku mati baru puas ke?

notakaki:syG rindu sGt kAt abG!='(

Sunday, February 22, 2009

++ aHaD, 22.02.09, 5.30pm++

hee.
kwn2.
sy sudah selamat dirisik ptg tadi.
majlis kecil2an diadekan di rumah.
kalu nak ikutkan,
merisik ni diadekan utk bertanye
same ade yg perempuan sudah ade yg punye atau x.
tp dlm kes zaman sekarang,
merisik diadekan utk 2 keluarge bertemu
n berbincang ttg majlis pertunangan.
beberape perkare telah pun dibincangkan tadi.
contohnye ttg duit hantaran n mas kawin.
jumlahnye?
hee.
rahsie.
tunggu 09.03.09 nnti la.
sebab ari itu akan dikonpemkan sekali lagi.

perasaan aku?
mmg cuak gile sebelum majlis tadi.
huh.
itu baru merisik.
belum lagi tunang.
mari skodeng gambar2 ptg tadi!


++ me n future sister in law ++


++ kak ida,bakal mentua,opah,mE,my mum,my sis,mak tam n boboy ++


++ ewah.tak malu betui aku dok pandang camera++


++ sarung cincin ++


++ mintak restu ibu mertua++


++ me mumMy yg sgt tough.wpon demam, tp sempat lg shoping cadar baru pagi td =p ++


++ mereka tgah sembang2 ++


++ sembang2 lagi ++


++ activity seblum sarung cincin ++


++ ini mR Z punye ++


++ sy dapat cincin!yehuuuu! ++

ade peristiwa klako berlaku ptg td.
mase rombongan risikan nak pulang,
aku baru teringat kayu penggaru yg mR Z
belikan utk mak die,ade pade aku.
so aku pon bergegas lari kejar bakal mak mentua
tuk bagi kayu penggaru tuh.
reaksi org ramai?
"uuuuiiiii...nak kemane berlari bawak kayu tu?"
hahaha.
ilang ayu aku.
patutnye gadis risikan harus sopan n ayu.
owh.

++ TaG ++

Don't lie while answering this tag

1.Would you like get back with your ex?
--not at all--

2.What colour shirt are you wearing now?
--it's colorful.colorful stripes--

3.Would you like to kiss anyone on your friend list?
--hehe.nope.--

4.Do you have a 'thing' for someone on your friend list?
--few things--

5.How many people on your top list do you know in the real life?
--less than 10 ppl--

6.How many kids do you want to have?
--4 will be nice.--

7.Do you have a good relationship with your parents?
--definitely!--

8.What name do you want beside the one you have now?
--mRs Z--

9.Would you make up with someone of the same sex?
--heee...ni make up ade 2mksud...which 1 do u mean???berbaik2 o ......kui3--

10.What did you do on your last besday?
--disuprise oleh mR Z n nanes dlm keta bile bukak adiah die kasi!--

11.What your main ringtone on your phone now?
--jason mraz-you n i both--

12.What time did you wake up today?
--7 sumthing.awal kan?coz today is a big day.--

13.What were you doing two nights ago?
--hang out wif my housemates--

14.Do you like having your hair pulled?
--of cos no.--

15.Name something you can't wait to do?
--09.03.09--

16.Last time you saw your mom?
-- a few minutes backwards. --

17.What is one thing would you like to change about yourself?
--there r a few things...--

18.If you have $250,000, what would you do with it?
--get married wif d man i love--

19.How long have you work for your current job?
--2months--

20.Have you ever talked to Tom?
--sapa kah itu tom?--

21.Describe the underwear you have on?
--tetttt--

22.Last thing you ate?
--laksa n kuih bakar bakal mentua kasi =)--

23.What's your favourite month?
--december --

24.What's your least favourite month?
--january--

25.What is the last pieces of clothing someone borrowed from you?
--my shawl--

26.Who is getting on your nerve right now?
--no one i guess--

27.Most visited webpage?
--my blog --

28.The last person text message you?
--my future fiancee--

Saturday, February 21, 2009

++ tERuJa ++

semalam aku n housemates kua makan2...
sebenarnye rase teruja sgt
sbb da bape lame kiteorg tak kua mlm...
ye la...
sebuk prepare tuk observation!
huh.
sungguh membuhsankan life itut.
alang2 kua,
kami celebrate besday najma n kak aza.
ala kadar je.
asalnye nak nonton upin ipin.
tp oleh kerane terlalu lame di kdai makan,
kami terlepas lgsung show.
inilah gmbar kami berkenduri!


kek cokolat!


budak chomot.


kak nida.me.kici n najma.


kami housemates bahagia.


2 senior bersame 1 seniorita.=p

notakaki:aksi tekan pipi itu adalah kerane ade sesudu nasik disimpan disitu.

Thursday, February 19, 2009

++ SaYu ++

isk.
ape kene aku neh.
tah kenape ati aku cam sayu je.
aku baru pas bace blog kekanda ku.
akak aku menulis ttg kenangan kami mase dulu.
n tentang majlis aku yg tak bape lame aje lg neh.
betul.
aku excited.
n dlm excited ade debarannye yg tersendiri.
aku berharap Allah mempermudahkan segalanye utk aku dan dia.

oh ye.
majlis merisik ialah ari ahad ini.
22.02.09, lepas asar.
majlis merisik ni simple saje.

hmmm.
tak lame je lagi.....
lepas ni aku akan jadi tunangan org....

++ gLooM ++


sad.
i'm sad.

damned sad.
felt like there r only gloomy days ahead.
='(

Tuesday, February 17, 2009

++ RaMa-RaMa dLm PeRuT ++

arini aku di observe oleh guru pembimbing.
Ya Allah.
siyes.
mmg gerun gile!
aku da prepare banyak hari da.
sbb die ala2 fussy sket.
penah die tgok lesson plan aku,
[rancangan pengajaran]
n even 1 word pon die bley argue...
so of cos la aku takut.

arini aku mmg ade 1 klas je.
klas aku kul 3.50-4.40pm...
toksah dok cakap la...
aku dok seriau dari minggu lepas.
arini apetah lg.
speti biase,
budak2 klas dok nyakat aku.
asal bertembung,
ade je point nak menakutkan aku.
n menjelang detik2 lg sejam nak diobserve,
aku nye puyut mcm da kembung dgn rama2.
haha.
omputeh kate butterfly in my stomach la!
mmg gerun gile.

aku g kelas awal sket.
mase tuh kak mas [guru BM merangkap guru kelas dorang]
ade dlm klas.
b4 kak mas kuar,
die warning budak2 spy behave elok2 dlm klas aku.
tp da namenye budak,
byk je mainnye.
sonok je dorang nyakat aku.

aku mulekan dulu set induction
sbb guru pembimbing lambat menjelma.
bile die masuk,
aku da sediakan tempat n letak buku LP
n borang penilaian atas meja.
aku trus mulakan aktiviti...

aktvti pertame:
plajar2 diminta men"design" sndiri
pakaian dan senjata menggunakan surat kabar lame.
aku ade la bawak contoh yg aku buat di rumah.
tp budak2 ni lg kreatif n inovatif!
siyes aku kagum.
mmg cantik2 n menarik.
siap ade yg buat sling bag!
hehehe.
aku nak sgt snap pics,
tp rase cam tak sesuai plak kan.
so aku snap gune memory kepla je la...
hehehe....

guru pembimbing aku kuar
after half of d P&P.
dlm ati da cuak.
"apsal die kua cepat sgt?"
teruk sgt ke care aku handle class???
aku mmg tak amek borang penilaian tu smpai abes klas.
wpon die da kuar,
tp aku tetap truskan aktiviti yg dirancang.
n alhamdulillah,
semuanya berjalan lancar.
budak2 pon nampak hepy n sgt enjoy!
papepon,
tu lah yg plg penting.
penilaian tu jatuh no2.

b4 balik,
aku bg oreo kat budak2.
eh.
bukan rasuah tau.
tp sbg rewards.
kawan2 aku,
slalu bg cekelat kat budak2 dorg...
ni la 1st tym aku bg budak rewards.
sbb dorg sgt responsible n sgt cooperative td!
hehehe.

jeng jeng jeng.
aku pon bukak borang penilaian.
alhamdulillah.
markah aku range
antara 1 [amat baik] n
2 [ boleh diterima].
untuk 1st observation,
aku rase cukup bagus la.
sbb ckgu2 senior kat cni cite,
dulu dorang pektikel
dpt teruk sgt tuk 1st observation.
papepon,
aku harap pehni aku dpt buat lebih baek.
=)
alhamdulillah...


Monday, February 16, 2009

++ BeRiBu jUTa LeMon ++

aku baru pas skodeng fb mR Z.
meninjau sejauh mane perjalanan bisnes mafia kami.
wah!
keuntungan mencapai $26,802,063

[aku kopipes nilai tuh]
hehehe...
patut la smlam mR Z suh amek 18 juta tuk beli kek tunang!




++ TaGgiE tHinGgiE daRi mIss SaLz vEr 5.0++


Arahan::
1. Go to your photo folder in your computer
2. Go to the 6th folder of photos
3. Go to the 6th picture in that folder
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged



hoho.
klako kuar gambo neh.
ni gamba 2thun lepas.
ni mse kat madinah.
sy bukan jenis pakai sunglasses.
tp kat sane sgt panas.
kalu tak pakai nnti mate pedih n bukak sepet je.
heee.

sy mau tag:
aYuN
iNn
sYs YaNa
LuLu

waH!x tahu mahu tag sape lg!
i break d rule yeh!

++ .......... ++

assalammualaikum...
isk.
cane nak mule kan ek.
hmmm....
ok.
setelah beberape bulan aku buat blog
n setelah wujud 55 n3,
aku amek kesempatan ni utk mtk maaf
kepade mane2 readers yg tak senang
dgn care penulisan aku...

blog ini dizahirkan utk aku menulis...
menulis ttg aku,
menulis ttg ap yg aku rase.
zahirnye ia mmg milik aku.
n mmg terpulang pade aku
utk buat ape saje...

tp aku tahu...
readers dtg dari merate tempat...
care pemikiran n penerimaan
kite sumenye berbeza...

kdg2,
tulisan aku telus.
aku maksudkan A,
tp ade yg menilai terpesong hingga ke Q.
kdg2,
tulisan aku mmg berniat jahat.
n ade jugak yg tak ade kene mengena di tempat kejadian
telah tersentap tak tentu pasal.

aishhh...
susah...susahhhhh....

jd pagi ini...
dgn rase penuh kerendahan hati...
aku nak mintak maaf pade mane2
penulisan aku yg tak disenangi...
trimas utk mereka yg beri teguran membina...
aku hargai n sbb inilah aku menulis n3 ini.

buat yg masih jugak menyampah dgn tulisan aku,
aku pikir....
kite buat sistem barter,mahu?
"sy tak ggu awk,awk jgnla ggu sy"
kan mudah gitu.

sekali lg...
aku nak mtk mf...
aku tahu readers ramai...
kalu suke tulisan aku,
alhamdulillah...
kalu tak suke,
ade beratus juta puluh ribu juta lg blog len...
kan kan kan?
hehehe...

oklah.
ari da pagi.
matahari da tersenyum.
aku pon da boleh tersenyum selepas post n3 ke 56 ini.

keep on blogging!!!~


Sunday, February 15, 2009

++ CuRaNg ++

semalam [13 feb] aku time panggilan dari one of my bestfrens.
die kate kakak die [ aku close jgk dgn akak die] da break off.
aku terkejut sbb a few times aku g KL last yer,
aku n mR Z akan lepak ngan bestfren aku neh,
bersame kakaknye n bf kakak die...
dorang siap plan nak dtg knduri tunang aku 9 mac ni,
n tetbe kua cite da clash..
aku tnye la nape ley clash...
menurut best fren aku....

laki tu rupenye masih mude
[akak tu 24]
laki tu cakap umo die 25,
tp rupenye baru 21.
[yekkk!dulu aku pggil mamat tuh "abg"]
bile dorang g serang laki tuh,
terbongkar 1 rahsie yg sgt besar.........

rupenye laki tuh da kawen.
wife die umo 19.
ade anak umo 2thun.
n wife die tuh sdg pregnant 2nd child!!!
masyaAllah...
kesian sgt kat akak tuh...
naseb bek la wife laki tuh bukan jenis backup laki.
die tak marah akak besfren aku,
tp mmg salahkan laki die sndiri.
kejadian waktu tu tegang jugak.
sbb wife die tuh da acu pisau kat laki die.

lepas bincang2,
akhirnye rombongan penyerang pon pulang...
menurut besfren aku,
kakak die tabah sgt sbb nangis sket je.
aku cakap,
jgn biarkan akak die sorang2.
aku takut akak die simpan dalam.
n mmg betul.
besfren aku terjage kul 4 am,
die tgok akak die tgah nangis...
kesian sgttt...
td aku sms akak tuh...
dlm sms pnjg lebar tuh,
aku cube bg die semangat...

n mlm tadi...
mase aku sebuk buat barang hantaran...
ade org kol hp aku...
it was one of my besfrens jugak.
die ni kawan baik lelaki aku la...
actly, da lame jugak die tak kol.
last wik die ade msg tp aku tak reply.
so aku pon angkat la.

****: Lya,ko katne [sore cemas]
aKu: aku kat umah.nape ****?
****: aku ade masalah sket la lya...[sore bertambah cemas]
aKu: nape ni??? [sore lebih cemas]
****: awek aku, *** kua ngan laki len...[sore die bergetar]

aku terdiam.mate aku berkace.baru je aku dgar sum1 close dgn aku clash,
tetibe bestfren aku pon kene tipu dgn awek die...
siyes.
aku sedih dgr sore die.die lelaki.n sore die bergetar.aku tahu die tahan sebak.

****: Lya, aku tatau nak buat ape.aku tatau nak cari sape,nak ngadu kat sape.aku kol die,msg die, die tanak angkat,tanak reply...[mcm org celaru]
aKu: hmmmm....ko ok tak neh? [ aku tahu tu soklan bodoh.tp aku pon taktau nak tanye ape]
****: aku tak bley buat pape ni...

perbualan kami pnjang sebenarnye.beberape kali kedit die abes.n aku kire mungin 30 hengget abes die kol dari celcom ke digi td...aku cube tenangkan die...aku tahu die sedih sgt kene tipu.tapi aku tahu dlm hati die, ade sket harapan yg sume maklumat diterime tu salah.

aku kesian sgt kat die...die baik...tp nape org buat mcmni...same jugak dgn kakak besfren aku tuh.die baik...tp ditipu...kdg2 aku tak paham sgt...kenapa sebuk2 nak bercinte kalu da tahu mmg jenis tak bley setia???aku bukan nak pinpoint kat sape2 ye.tlg la jgn salah faham.n3 ni untuk kak **** n besfren aku, ****.

org2 yang curang ini,
mereka tak takut ke terima balasan???
aku sendiri...
aku takut sgt nak buat benda2 blakang mR Z.
sbb tu sume benda,
sume dlm pengetahuan die...
mane aku pegi,
dgn sape...
n aku tak penah lgsung kuar dgn laki len berdua-duan.
wpon sbg kawan.
jd aku tak paham kenape ade spesis kejam mcmni.
siyes aku sedih sgt.
besfren aku tu baik sgt.
die kate,
die btau pade awek die yg aku da nak tunang.
n die pon baru start keje sbg engineer,
so die nak kumpul duit masuk minang.
pompuan tu bg green lite.
siap bawak jupe family.
tp kt blakang,
prangai mcm hape!
da la demand mtk hp 3g n mcm2!

cinta itu sifatnye suci.
tp bile bertapak di hati2 yg kotor,
kotor la ia.
jijik.
yg menjadi mangsa adalah org2 yg tak bersalah.
tahla...
jgn la ade antra kite
yg bersikap mcmni....
arini kite buat kat org,
esok luse akan kena pd kite balik...
waktu tu baru kite tahu tinggi rendahnye langit.......

antara kate2 terakhir dari ****,

"Lya,aku taktau nape org buat mcmni kat aku.takpela...nak buat macamne...da bukan rezeki aku...aku nak bace yasin.nak tenangkan diri.aku ingat esok aku nak balik kg...ko tido la dulu..."

aku sedih la.
dulu kwan aku ni byk bg semangat pd aku.
aku n **** da berkawan setahun lebih.
tp kami tak pernah jupe.
kami kenal kat fs...
aku ajak die dtg knduri tunang aku.
aku suh die bawak awek die skali.
aku tingin nak jupe die sbb da lame sgt kami kawan tp tak penah jupe....
n aku nak kenalkan die pd mR Z.
nampaknye tade harapan la die nak dtg dgn awek die...

aku harap kak **** dan **** akan diberi kekuatan.
smoge mereka akan mendapat org yg lebih baek...
sume yg berlaku pasti ade hikmahnye....

utk mR Z:thanks sbb sgt memahami.kite pertahankan kasih syg kite...hmmm...sedih...



Saturday, February 14, 2009

++ PaSTiKaN ++

Lihatlah Langit Di Atas Sana
Tersenyum Melihat Tingkah Kita
Selalu Ada Peristiwa
Yang Membawa Pertengkaran

Maksudku Hanya Ingin Yang Baik
Untuk Kita Berdua Dalam Bercinta
Baiknya Aku Buruknya Aku
Terimalah Aku Apa Adanya

Pastikan Kau Dengan Aku
Jangan Ada Cinta Lain
Tak Pernah Aku Terlintas
Niat Ku Untuk Berpaling

Maafkanlah Aku Sayang
Bila Belum Kau Bahagia
Sejauh Langit Di Atas
Kan Ku Kejar Bahagiamu

Biar Langit Dan Bumi Meruntuh
Biar Jasad Kita Tertimbun Di Sana
Tetap Bersama, Tak Ingin Lepas
Mencintaimu Ku Jadi Begini


da lame tak dengar lagu neh...bile dengar rase bes sgt!

nah.lagu ni untuk u mR Z!

++ TaGgiE tHinGgiE LaGi ++


1) Your name / username
::mRs Z / LYa::

2) Left handed or Right Handed
::righty::

3) Favourite letter to write
::handmade cards o cute love notes.eh.lame tak buat utk u kan mR Z.::

4) Least favourite letter to write
::letters to lecturers when i skipped their classes!::

5) Do you think you are HOT?
::suam2 kuku je.::

6) Upload your fav pic



7) Why do you like this picture?
::because we look like d newly wed couple!=p.haha.tadela.aku ske sbb aku ske tgok mR Z pakai plikat n die plak ske tgok aku pakai jubah.::

8) The last song u listen to?
::pastikan-ct nurhaliza::

9) What are you doing right now besides this?
::blog walking!::

10) Tag 6 people
::iNn::
::peipan::
::pu3::
::nana::
::oh.xtau nak tag sape lg.::

Friday, February 13, 2009

++Cuak++

weh.
aku kat skul neh.
arini jadual aku kosong.
ade 1 je kene relif klas.
klas yg nak direlif itu adelah klas aku ajar english.
so aku masuk klas tuk bg briefing pasal tuesday neh.
[on tues aku akan di observe oleh guru pembimbing]
aku pon cite la kat budak2 neh pasal novel robinson crusoe
sbb ramai yg belum bace.
tetibe lecturer aka penyelia dari usm kol aku.
die cakap die nak observe
n da ade kat bilik guru.
wah.wah.
siyes jantung aku benti skejap td.
aku pon cakap la...
"i've emailed u d new timetable.
i dunt have any classes today"
pehtu die cakap takpela.
*nada die hampa*
[die kalu nak observe akan dtg mengejut tnpa inform]

aku pon masuk klas n smbung smule penerangan.
tp siyes aku cuak n tergagap2.
taktau la.
tapi aku terbayang je lect aku tetibe naek nak tgok aku.
kantoi la aku tgah brief budak.
da la byk cakap bahse melayu!
sbb aku nak bg budak paham jalan cite novel tuh.
aku pon btau kat students aku.
"my lecturer is here.she's mistakely look at d
old tym table n want to obeserve me today"
budak2 pon start menyakat aku.
dorang ramai2 pandang pintu,
buat2 ketuk meja dgn harapan aku ingat
lect yg tgah ketuk.
[mmg aku terpedaya pon]
budak2 da gelak2 bile tgok aku pucat2
n gulaba2...
siap gagap lg.
aku stop bg brief skejap.
pehtu arik nafas n cakap kat budak
"seriously,i'm so nervous."
trus budak2 gelak.
ok.
aku ingatkan dgn pengakuan itu,
budak2 stop nyakat aku.
rupenye lg galak.
ces.
alhamdulillah.
sampai ke sudah lect tak naek klas.
budak2 sonok nyakat aku.
n aku pon puas bg briefing.
hehe.
aku rase lect aku patut inform dulu b4 dtg.
tu la.
nak sgt buat suprise.
last2 die suprise sndiri.

notakaki:mule2 aku nyakat kawan aku,kici.sbb die yg ade klas.last2 lect dtg nak observe aku.

++ RaMaLaN ++

segala ramalan kite sebulan seminggu yg lepas benar belaka....
lalalala~
aku tak bley stop gelak n sengih sorg2!
siyes.
lawak gile la.
mmg benar ape yg disangke.
neway.
thanks for reading ekh!
*giggles*

Thursday, February 12, 2009

++ LaGi TtG 09.03.09 ++

last wiken aku kurang buat barang hantran.
sebab mR Z balek.

so aku sebuk berdating!

ngeh ngeh ngeh.
so ari isnin malam,
mak aku da bising2 sbb byk barang tak buat.

so aku pon buat la dgn kelam kabut
sebab pagi slase aku nak balek tepen da.

bagi yg ade pengalaman,
nak buat barang hantaran selalunye
menggunakan gam pistol.
sebab gam ni lebih kukuh dan cepat kering.

tp gam ni bahye.
sbb die panas sgt!
n tah cane mlm itu....
lebih kurang 2drops jatuh atas peha aku.

aku terkejut gile sbb rasenye sungguh hebat!
panas gile weh!

akibat keterkejutan itu,

aku pon
zrapppp [efek mengelap sepantas kilat]
pade gam yg melekat kat peha aku tuh.

adeh...
sakit gile!
da la kawasan kepadatan bulu roma.
aku pon amek gunting
n gunting bulu2 roma di kawasan sekitar.
pehtu gam pon mengeras di kulit peha.
aku yg bijak n pintar pon terus mengopek gam itu.

dan terus terserlah isi peha aku.
[mR Z kate "itu lapisan lemak nipis la yang"]

ah.tak kire.
isi peha jugak.
baru nampak parah kan.
kecederaan itu adelah sebesar duit 5sen.
tp aku rase mcm efek sluruh kaki kanan.
bile mandi pon kena ati2.
sakit gile weh.

*sob sob*


skrang da tak sakit lg.
tp kesannye berat mate aku melihat,

berat lg peha aku memikulnye.

mcm berlekuk plak kawasan tuh.

huh.
mcm kene asid.


[ni la gam jahat]

okeh.
now aku nak upload gambar bekas cincin
yg aku buat
sampai aku tercedera.



[dari atas shell]




[dari depan]



[dari jauh seket]

bekas ni tak siap sgt lg.
ade skete lg nak tambah.

okeh.
mari lihat 1 gambar curik.



[ini aksi candid]

hehe.
ini mR Z tgah bertungkus lumus buat bakul buah.
nyomei kan.
hehe.
ok.biarla.
nak puji jugak.
mase ni kat umah akak.
dari aritu mR Z cakap nak tolong buat hantaran.
akhirnye dtg juge pluang ini.
jadi mase die tekun sgt tu,
sy snap pic ini.
nak tgok hasilnye?
taRaaaaa...




mR Z lilit bunga kat tangkai tuh.
hehe.

ok.sekian stakat ini.
sedang dalam debaran menghitung hari.
=)

++ aWarDS ++

thanks to zaza yg bg triple awards skaligus!
maceh ye!

sy nak bg award ni pade:










Monday, February 9, 2009

++ NaKaL++

hutang tag dari aYun.aku utang ang lg 1 tag kan!nanti aku bikin eh!

1. Put Your I-Tunes, Windows Media Player, Etc. On Shuffle.
2. For Each Question, Press The Next Button To Get Your Answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 Friends.
5. Everyone Tagged Has To Do The Same Thing.
6. Have Fun!

>IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
Penantian-kertas band.
[no matter i'm ok or not,aku tetap menanti sumenye akan ok.kot?]

>HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
begitu indah-padi
[owh.ok.reely it's d shuffling stuff.hahaha]

>WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
get low-florida n t.pain
[hahaha.]

>HOW DO YOU FEEL TODAY?
permintaan hati-letto
[thousands of desires in my heart.mixed up]

>WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
11 Januari-gigi
[oho.tade kene mngene]

>WHAT’S YOUR MOTTO?
hampir ke situ-mendua
[yup.yup!kami hampir ke ctu.owh.bahagienye]

>WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
i'm a heartbreaker-will.i.am
[ok.aku benci yg neh.i'm not.i'm not.lalalalala~]

>WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
your love is a lie-simple plan
[oho.oho.pekene nye winamp neh!]

>WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
bleeding in love-leona lewis
[mmm.maybe jugak.sbb takut jd pape lg.tu je.i love u mR Z]

>WHAT IS 2 + 2?
matahariku-agnes monica
[ces.tade kene mngena wpon bau2 bacang]

>WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
chanteQ-altimet ft adeep fabulous cat
[aha.plz lucky to b my bestfrens]

>WHAT IS YOUR LIFE STORY?
pieces of me-ashlee simpson
[yup2.every piece of me make up my life story]

>WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
teardrops on my guitar-taylor swift
[owh.nak blaja men gitar agaknye.mungkin sbb susah nak blaja cord, airmate menitik atas gitar]

>WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
kekasih yang tak dianggap-kertas band
[hahaha.ni bile tym gaduh la neh]

>WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
aku lebih tahu-mila
[tak sesuai la lagu neh!nak lagu saloma!]

>WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
take a bow-rihanna
[haha.kalu ikut lirik,aku sedih la kalu korang men lagu neh.kalu ikut tajuk,ok la tuh]

>WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
i will be-leona lewis
[erk.i will be doing things i love kot]

>WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
sebelum cahaya-letto
[yup2.i cant live w/out my "cahaya"]

>WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
love song-sara bareilles
[my love is no more a secret!]

>WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
cinta bandar tasik selatan-olan
[ces.aku da ade cinta pekan sauk,cukup da]

>WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
seribu tahun-imran ajmain
[yup.wpon 1000 thun,persahabatan ni tidak akan putus]

>WHAT WILL YOU POST THIS AS?
nakal- gigi
[ok.i mmg nakal*gigles*]

PERSON TO TAG.
sape2 yg nak mencube!quite interesting!thanks aYun!

Thursday, February 5, 2009

++ aKu & 09.03.09 ++

maaf sbb susah nak update...
stakat membayar hutang tag je seblum neh...
sebuk gile ah!
kat umah pulun buat barang hantaran...
kat tepen pulun buat lesson plan...
n aku demam...
sesema, batuk, sakit tekak...
sume ade in 1 complete package!
org nak bertunang mmg akan stress n demam2 gini ke?

ok.
aku nak tunjuk beberape bakul brg hantaran
yg telah siap aku gubah!
hehe.
sile la kumen yg baek2 n yg membine bine sket.




ni bakul buah.digubah oleh kakak sy.sy tlg balut ken net aje.yg kaler pepel sume dari sy untuk mR Z.



yg ni sejadah. sy buat sndiri 100%.ok ke?



yg ni plak bakul pepium.dulu tak berbaju kan.skang da bungkus elok2 balek. cume penutup die blum siap. terlupe nak beli renda aritu.



yg blakang tu bakul bertingkat utk isi pulut n lauk. yg depan tu bekas isi kueh n mueh.



yg ni bakul dari mR Z.sy buatkan sbb bakal mak mentua sy tak sehat sgt. family mR Z akan buat gubahan dalaman.macam lipat2 kain jd rumah ke jd mesjid ke.sy buat bekas nye aje.tema dari sane cekelat ke-gold-an. selepas mendapat sentuhan ajaib sy, bekas2 ini kelihatan hensem skali sperti mR Z!



ni bakul td jugak. cume da ditambah elemen ketinggian.n sile tingok ade benda berjuntai kat tepi lidi itu.=p



ini bekas pepium.sy buat sndiri jugak.



secare keseluruhannye,stakat ni sy da buat 6 bakul hantarn untuk mR Z.tp ade lg yg belum siap.in progress.wiken nak g umah mR Z.nak anta bakul2 ini..



owh.
ini adelah pasangan berdarah manis.
tolong doakan sgale yg terbaik utk kami.
=)

notakaki: ade x yg nak bg idea bernas utk brg2 hantaran neh?

Wednesday, February 4, 2009

++ TaGgiE tHinGgiE ++

zaza,wpon aku bz buat hantaran, tp demi kamu,tag tetap dijawab!=)


The rules:

Link to your tagger and post these rules.

List 8 random facts about yourself and

tag 5 people.

1. getting engaged this 09.03.09

2. heppy go lucky

3. can be real crazy!

4. suke makan tp badan maintain camtu je.

5. sedang bahagia.=)

6. a family person.

7. bakal cikgu.sile muntah.

8. bloggerholic.

1. aYun

2.peiPan

3.iNn


Myself
First name : mRs Z

Name you wish you had : i love my name!

What do people normally your name as :
Lya n Nyah...=p
Birthday :
14th of september 1986.
Birthhplace : rumah oPah

Time of birth :
owh..tatau.
Single or taken :
getting engaged real soon~
Zodiaz sign : VirGo


My Appearance

How tall are you :
155cm [shud change the question to 'how short u r" kan?]
Wish you were taller : yeap!skang kat bahu mR Z.kalu bley nak mR Z kat bahu saye!

Eye color : dark brown

Current hair color :
black.tp ade perang mcm rambut rusak.
Short or long hair : da ptong.tp still bawah bahu.

Ever dye your a bizarre color :
never.penah skali je ngan dark copper.
Last time you did something dramatic with your hair :
rebonding.n penah buat wet curl skejap dulu.
Glasses or contacts : apparently i need to wear my glasses.tp tanak.

Paint your nail : nope.

Shy or outgoing : combination of both.

Sexy or cute : tah.no idea.

Serius or fun :
fun
A turn on : bile jupe clique.

A turn off : lots of things.

This or That
Flowers or chocolates : cokolat lazat!
Rap or rock : rock kapak bley?
Relationship or one night stand : relationship
School or work :i'm working at school.owh.how lucky am i?=p
Love or money : both r important.but love comes first.
Movie or music : movie.
Country or city : ape mksud soklan ini?
Sunny or rainy days : both!
Friends or family : family

Have u ever
Lied : of cos la penah!
Stole something : stole sum1's heart...[owh.romanticnye sy]
Smoked :dulu penah arwah tok bg rase.mase kecik2.pehtu seko2 batuk.
Hurt someone close to you : i guess yeap.
Broke someone's heart : ye.yg sudah tu sudah la ye.
Wonder what was wrong with you : dulu penah.
Wish you were prince or princess : of cos la princess
Like someone who was taken : tade.
Shaved you head : never
Used chopstick : ye!mase mamam sushi n jhonny's.mase kecik lg lawak.amek lidi ayam percik tuk buat chopstick.ape jadahnye tah....
Sang in the mirror to yourself : still doing it.sambil sikat rambut.ah,kuat brangan.

Favourites
Flower : red roses.
Candy : gummy.
Song : lots of pebret songs
Color : pink, hitam, brown,pepel n d list go on...
Movie : a lot!
Singer : a lot jugak.
Junk food : jeruk.
Website : fs n my blog.=)
Location : in sum1's heart.
Animal : meow2!
Ever cried over someone : yup........
Is there anything you wish you could change about yourself : ade a few things...
Do you think you're attractive : maybe.=p
If you had to choose a fairy tale as your life what would you choose :sleeping beauty.waiting for mR Z to wake me up with his kiss...=p
Do you play any sports :tade.