Tuesday, December 23, 2008

++ sangap bloGging okay! ++

hahahahaha....
aku ingatkan wiken baru dapat update blog....tp rupenye lebih awal dari di sangke....hahaha....
kat skolah aku ade wireless...tatkala ini, aku n 2org kawanku sedang mengonline kan diri dalam bilik gerakan.pukul 8.42 am okay!

sebenarnye bak kate bliss,aku sgt ketagih blogging...mase ari ahad kat umah mak sedare aku, aku sangat buhsan ye.takde keje nak buat.n yet takde astro...ohhhh...tensennye aku...lantas, dalam diam sebenarnye aku da melanggar vow yg aku da buat...sepatutnye aku da berikrar la namo surf tenet thru hp da sbb mahal gila okay.tapi sebab sangap bangat,aku pon bukak la jugak...hahaha...jadi bersedia la dgn bil yg akan tinggi nnti!*sigh*

okay..now aku nak cite sket pengalaman sadis aku 1st day g ross...pagi semalam,kami sampai skolah n diberi taklimat oleh pk ko-k.pehtu dibawe ronda2 skolah oleh ustaz...pehtu kami diberitahu yg kami kene stay kat skolah smpai pukul 2...n pukul 1 ade pk hem nak jupe...tp 1-2 kan lunch hour...oleh kerane kami b3 mmg guru2 baru yg ghairah,kami sggup tak makan sbb takut pk hem tu btul2 nak dtg pukul 1....tggu punye tggu,tade2 jugak pk hem nye...org lunch pon da balek...kami tggu lg smpai 2.30...

puyut da denyut2 lapo da...kici kawan aku da kronik kelaparan...hehehe...kami sume da tensen gile...mak aku pon da bape kali kol suh g makan [ish..da 22 pon mak kene suh g makan jugak]...sebenarnye kami segan nak tanye kat kerani tu...kalu die tau kami sampai tak makn tggu pk hem,tentula malu kan!

masuk kali ke bape mak aku kol,last2 aku g jugak kat kaunter...terkejut sume kerani n seisi pejabat tu sbb "cikgu2 usm kelaparan tak makan tggu pk hem"....haih....nyampah okay!last2 ktorg blah jugak n g makan kat tepen cntral...tgah makan office kol."pk hem dtg skjap je...die kate jupe esok jela"...caihhhhh.....sadis ktorg....

kitorg balek skolah smule lps slt zohor sbb nak sign waktu kluar...pehtu trus masuk rumah baru...yeay!sonok kat rumah baru...sbb ni 1st tym aku dok umah sewa....hehehe..arini kami da list brg2 nak beli...rumah baru ni serba kekurangan jugak la...cebok pon takde...kitorg mandi pakai tupperware je...hehehe...

haaa....pnjang da aku merapu...aku merapu tanpa arah tujuan...hahaha...oklah...nnti aku update lg!
.lya.
.xoxoxoxo.


6 comments:

goasop said...

hye thr!!

ross cuti sekolah? =)

::LiYa:: said...

hahaha...
mmg pelik kan...
kami pon tak paham apsal kene assign ross tym bebudak tade...tp atleast 2mggu ni ley kutip pasal background skolah dulu...
nnti 5th jan trus masuk ngaja...
=p

Mohd Nasri Md. Nasir said...

kuar ayt baru psni..
"ketagihan blog"
nnti msuk 360 kt tv3..hehe

Cik Mira said...

hahaha..
btol la tu liya
awl2 mmg ketagih gile
kahkahkah
lps ni mira lagi susa nak online heret laptop ke faculty je la nnt
hikhikhik
btw,
liya ngajar subjek ape?

desbliss said...

liya ngajar subjekTIF la mira...kui3

p/s : tlg menSebok kejap..

Lya mengakui dirinya suda giler blogging...smpi kan hp nyer jd medium utk dia melempiaskan kegilaan itut.

Pengetua lama suda benti...caiss!! Kna buang kije la tu...sll sgt punch card meyah..padan muke en pengetua...hakhak.

Ape yg jadi tu ada hikmah nyer lya...n i aser la kan salah satu nyer nak elakkan u dr mayap kt pekan tepen tut....kui3. Lya dan stereng kete mmg tidak dpt dipisahkan....okek.

::LiYa:: said...

::mira:: lya ajar subjek english n ict...kui3...seb bek kene ajar lower form je..kalu tak konpem kene buli...

::bliss:: admin skrg gile2 strict tau..kiteorg rase tensen je...seb bek ade wireless...hoho...tp kan..kekadang kami kene buat tugas2 tambahan plak...mane tak tensen...haiiihhhh....
btw..i rajin je jenjalan...4 d tym being..kat umah tade stove...so kami makan kat luar tiap2 ari...hehehe...skang on missin mencari kdai makan yg sedap kat tepen tuh....