Saturday, October 10, 2009

++kUrsUs KaWeN++

yeap.
aku n mR Z tgah nak cari tempat
utk amek kursus kawen.

asalnye begini.

1 of my frens cakap tahun depan
kursus kawen da stat mahal n kene ikut kem ape tah...

so aku suggest kat tunang aku tu
supaye kami amek kursus kawen
tahun neh gak.
dalam bulan 11 o bulan 12.

tp mR Z nak amek mggu depan jugak jugak.
sbb next wik die balek,
so die kate senang la kalu dpt amek terus.
kalu x, die tamo kawen!
eh.yg tu aku tipu.hee.

tp masalahnye...
aku mane la tahu nak daftar katne.
bukannye aku penah pegi kursus kawen seblom neh.
kawen pon tak penah lg.
huh.

die suh aku g tanye kat pejabat agame.
hurmmm...
kalu g shopping nak la aku g sorang sorang...
ni suh g pejabat agame.
segan la aku.
hurm hurm.
pehtu asik tanye da g pjabat agame ke blum...
tekanan betul ke atas aku yg dpt posting kat johor neh!
huh.tetibe kan.
mule la aku rase nak emo nehhh...


aku ngadu kat mak,
mak kate....
"hi.pening aku dgn bebudak neh.
yg zakril tak ngedan ngedan* nak amek kursus kawen tu ngape?
yg kamu pon 1.
g je la pejabat agame.
bukan susah pon."

hahaha.
amek ko liya.


a word a day :: tak ngedan ngedan = tak sabo sabo

6 comments:

adi's wife said...

aah liya..better amik cpt..kang ade kiamulai payah..kat perak aku tak sure lak..

::LiYa:: said...

zaza::
aku pk da alang2 aku posting kat johor,
nak amek kat johor jela...
cam senang jugak kan!
hehehe

Pei Pan said...

Ehee amek kat USM je la kak :D ad offer lagik tuh

::LiYa:: said...

peipan::
kat usm???
huhu...
akak da bukan student...
bley lg ke???

Pei Pan said...

Uhuu rasanya boleh sebab kursus tu bukan untuk student USM jek. Kursus kawen pun kena tengok jugak sebab ada sesetengah tu kan untuk 3,4 tahun je.

Kalau dalam masa tu tak kawen, kena ambil lagi. Kalau dekat KK tu Pei Pan pun tak macam tau dekat mana ada buat kursus. Memang kena g tanya pejabat agama jugak la.

::LiYa:: said...

eh reely?
ade kursus kawen yg ade expired date eh?hehehe...
tp kalu amek yg 3,4 thun tu pon takpe...
insyaAllah dlm mase 3,4 thun tu mmg kawen...
akak malas nk g pjbt agame...ngeh3...
akak ckp kt abg amek kat johor jela...
abg cakap,"hm..okla...da cyg malas sgt nak g pjbt agame...."
hampeh kan.......................