Friday, March 20, 2009

++ SeBeLuM n SeLePaS ++

silakan baca ......

Perkara Sebelum Kahwin Selepas Kahwin

1. ANGKATKAN BEG
~Come sayang, let me carry the bag 4 u. Kesian u...
~Beg u pun u malas nak bawa. Lain kali jangan bawa beg ah!

2. TERSUNGKUR BATU
~'Sayang, intan payung, you ok tak darling? Bodoh punye batu!'
~Jln betul2 la! Buta ke? Mata letak kat mana? Lutut? Batu tu macam besar pun tak nampak!

3. PAKAI SEXY
~Lawanye u pakai baju ni. Seksi! Turn on I, macam nak gigit-gigit you sekarang jugak!'
~Ni ape ni, t**** terjojol, nampak longkang! Dengan babat berlipat-lipat! Tak malu eh?'

4. MANJA DI PUBLIC
~Manjanye syg i ni. Cium sikit sayang! Firm nye pipi you! Oi! Org tgk ah!
~Tunggu balik rumah bole tak? Tak malu eh orang tengok?!

5. KEMPUNAN
~U nak makan burger ramly? Ok, besok i masuk JB belikan eh syg...
~Burger McDonald pun sama pe! Jgn cerewet ah! Makan je!

6. KECANTIKAN
~Cantik nye you hari ni. Eye shadow you lawa la! Berseri-seri muka you!
~Ape ni make up mcm tepung gomak? Wayang pekji pun kalah tau! Bulan2 asyik beli make up je!

7. KEKAYAAN
~ U takde bnyk duit pun, i tetap syg u. Kekayaan tk menjanjikan kebahagiaan.
~Tu la, dulu tak nak blajar betul2. Skrg baru nak menyesal! Duit tong sampah bulan ni camne?

8. SEX
~Kalau kita kawin, hari2 i nak main dgn u.
~Eh, i penat tau! Ingat i robot ke? Gatal!

9. KESABARAN
~Sudahlah syg, jgn merajuk.. Sorry eh Sayang. Memang salah I. I ni matahir tak guna! Jangan merajuk lagi ye Sayang.. I minta maaf. Maafkan i eh?
~Salah you, you nak suruh I cakap Sorry! Banyak cantik muka you! Dah buat salah tak nak mengaku. Tau nak merajuk je. Awak punye pasal ah! Tak kuasa aku!

10. MASAKAN
~Sedapnye u masak (walaupun tak sedap)
~Mak u tak ajar masak ke? Ni Nasi lemak ke nasi basi?

11. DUIT NO PROBLEM
~Syg, kita mkn dekat restoran mahal tu eh? Mahal takpe lah, skali skala...
~Mak oi! Pe mahal! Da la! Mee grg mamak pak kassim lagi sedap. Tak mau ah!

12. LUV PEGI LUV BALIK
~Bye syg, I luv u too. Muaks! Miss u lah syg. (Padahal smlm baru jumpe)
~Ah, ok bye! Tak bole lah. Kawan i ade ni! Bye la bye la!

13. PENGORBANAN
~Takpe Sayang, I tak kisah.. I sanggup buat apa saja untuk you. I fetch you later eh?
~You ni, takde kepala otak ke yang I ni penat baru balik kerja.. Apa salahnya you balik sendiri. Manja sangat ah!

14. JUMPA LAMBAT
~Takpe Sayang. Asalkan you selamat sampai
~Takpe la. Da biasa da!

15. BUANG ANGIN
~You kentot eh sayang? Hehehehehe! Cute la you ni! *cubit-cubit*
~Oi, asal bole kentot je eh! *pukul-pukul badan*

klako gile kan!
aku amek ni dari page kak nona!
credit for her...
kat blog die byk n3 psl org da kawen...
hehehe....

buat kaum suami atau bakal suami,
jgn la jd cmneh!
x romantic langsung!

notakaki:tuk mR Z...yg no14 n no15 tu cam da familiar je!hahahaha...

5 comments:

z a z a a f f e n d i said...

kahkahkah kelako la..

so far dah setahun 6 bulan kawen
tade lagi la ayat2 tak sedap camtuh keluar..kekeke..

hopefully sampai bila2 takde..hehe

arzlie-alya said...

hihihi..nsb bek 6bln ptama nie xder lg cmnie. Mintak simpang =P

::LiYa:: said...

zaza::
insyaAllah...
mudah2an jgn la jd camneh!

::LiYa:: said...

arzlie-alya::
ni cam version yg da hiperbola sket kan!
jgn la jd camneh!

z a z a a f f e n d i said...

liya..aku mtk izin kopipes entry ni..hehe