Friday, February 13, 2009

++Cuak++

weh.
aku kat skul neh.
arini jadual aku kosong.
ade 1 je kene relif klas.
klas yg nak direlif itu adelah klas aku ajar english.
so aku masuk klas tuk bg briefing pasal tuesday neh.
[on tues aku akan di observe oleh guru pembimbing]
aku pon cite la kat budak2 neh pasal novel robinson crusoe
sbb ramai yg belum bace.
tetibe lecturer aka penyelia dari usm kol aku.
die cakap die nak observe
n da ade kat bilik guru.
wah.wah.
siyes jantung aku benti skejap td.
aku pon cakap la...
"i've emailed u d new timetable.
i dunt have any classes today"
pehtu die cakap takpela.
*nada die hampa*
[die kalu nak observe akan dtg mengejut tnpa inform]

aku pon masuk klas n smbung smule penerangan.
tp siyes aku cuak n tergagap2.
taktau la.
tapi aku terbayang je lect aku tetibe naek nak tgok aku.
kantoi la aku tgah brief budak.
da la byk cakap bahse melayu!
sbb aku nak bg budak paham jalan cite novel tuh.
aku pon btau kat students aku.
"my lecturer is here.she's mistakely look at d
old tym table n want to obeserve me today"
budak2 pon start menyakat aku.
dorang ramai2 pandang pintu,
buat2 ketuk meja dgn harapan aku ingat
lect yg tgah ketuk.
[mmg aku terpedaya pon]
budak2 da gelak2 bile tgok aku pucat2
n gulaba2...
siap gagap lg.
aku stop bg brief skejap.
pehtu arik nafas n cakap kat budak
"seriously,i'm so nervous."
trus budak2 gelak.
ok.
aku ingatkan dgn pengakuan itu,
budak2 stop nyakat aku.
rupenye lg galak.
ces.
alhamdulillah.
sampai ke sudah lect tak naek klas.
budak2 sonok nyakat aku.
n aku pon puas bg briefing.
hehe.
aku rase lect aku patut inform dulu b4 dtg.
tu la.
nak sgt buat suprise.
last2 die suprise sndiri.

notakaki:mule2 aku nyakat kawan aku,kici.sbb die yg ade klas.last2 lect dtg nak observe aku.

2 comments:

ijechan said...

mmg nervous kalau lect yg dtg mengejut gni. iskk

::LiYa:: said...

ijechan::
yup2!
sgt scary!
mtk2 la die insaf n btau dulu b4 dtg pehni..