Wednesday, December 2, 2009

++baCk :) ++

lost interest of blogging skejap.
skrang sudah pulih sket.

aku now kat johor.
balek johor ari isnin.
tp tumpang tdo rumah kezen z di air itam.
smlm baru balek rumah sewa yg creepy neh.

mase cuti raye aji yg lepas,
aku n h/mate ikhtiar la jgk utk pulihkan rumah.
so msg msg balek bwk brg.
aku bwk beras kunyit.
akak bawak gram + lada itam.
semlam da renjis renjis la umah
smbil membace ayt kursi n berselawat.
kami sekadar ikhtiar...
selebihnye urusan ALLAH...

dari pakcik yg aku jupe,
die kate ade org kat tman perumahan ni yg membela.
n bnde tuh berkeliaran la mengganggu.
x tahu la pebende nye bende tuh.
n aku mmg tanak tahu.
sbb siyes aku stress je dok umah sorg sorg.
takut weh.
especially bile dlm tandas.
sbb asik kene kaco bile dlm tandas.

h/mate aku da lemah semangat.
asik terkejut sorg sorg.
n smlm kul 2am,
die tetibe kol aku.
die mtk nk tdo kat bilik aku.

huhu.
aku rase ade jgk hikmahnye kami diggu camneh.
kami baru tersedar rumah kami ni tak sempurna.
da lame sgt x mengaji.
mgkin ni peringatan.
aku pon 1 hal gak.
sejak masuk cni aku tak bace yasin dlm bilik
sedangkan bilik neh da lame ditinggalkan.
alhamdulillah...
semlam aku da mule balek bace yasin...
dpt la beri aku kekuatan.
arap sgt lepas neh x de gangguan pape da.
sbb aku tamo pindah rumah...

notakaki:: masih tiade mood utk mengarang.aku tak sehat sgt.

3 comments:

AlifahDzulkefli said...

liya. baca surah al-baqarah. inshallah tiada lagi yang mengganggu.

farrah said...

liya..bende tu mmg suke mengganggu..ko wt donno jer..dulu kat umh aku pon ada org bela pastu bende tu merayap..then ade ustaz tgkp bende2 tu dh..ko mmg kena wat pendinding..slalu yg kcu2 tu setan betina..umah aku pnah kene kcu..die dok atas atap umh..jgn risau, die pon makhluk allah mcm kite jugak..,bc yasin k..aku pon bukan berani sgt.. =p

::LiYa:: said...

alifah::
tq alifah~

farra::
huh.scarynye...
stakat neh aku tade kene ggu da...
tp h/mate aku still sakit2 bdn n tak bley tdo...