Thursday, November 19, 2009

++SuSaH RuPeNyE++

huhuk..
ingatkan keje kawin ni senang.
rupenye susah.
tak tahu nak mule dari mane.

plus dgn tunang yg sgt membantu.
hahaha.
die kan bz.
pk psl konkrit je tiap tiap ari.
cam tak sampai hati nak bikin die srabut.

tp semalam die bersemangat kawin.
dok mintak aku list kan brg hantaran
plus budget kawin.
die pon da mule kire kire.

aku?
aku pon da mule la slow slow kan.
kan aku cakap balek bulan 12 neh
nak tgok quotation pelamin.
so semalam aku da start browsing over
some mabeles dias!
sgt teruja.
credit to zaifie zainal creations.
mmg superb.

:: dias ::
aku impikan dias yg byk maen white color
plus ade elemen merah.
n not to mention,
mmg nak pakai fresh flowers.
n sebenarnye dlm ati cam nak ade 2plamin.
1 nikah 1 sanding...
tp sume neh berbalek smule kpd budget la kan.
=)







::baju::
da mule survey baju nikah n sanding...
[jgn taktahu...aku da start beli majalah pengantin]
kalu bley kan,
baju nikah aku nak tempah.
i want to own dat dress!
tamo sewa sbb konon konon ade sentimental value la.
hahaha.
becos of dat,
aku nak baju nikah yg wrne puteh plus simple.
so dat aku maseh bley pakai lepas neh.
baju sanding takpe la sewa kan.

:: barang hantaran ::
lepas pk pk,
aku n Z nak beli barang sendiri.
senang kan.
brg hantaran aku lebey kpd barang yg aku mmg nak gune n pakai.
so jangan terkejut kalu atas dulang hantaran ade jeans levis.
haha.

:: cincin Z plus gelang aku ::
yg neh tunggu habib wat sales la.
mcm mase tunang dulu.
last month habib wat less 50%.
tp tym tuh tak berduet lagi..

::theme color::
oh ye.
ayun n man smpai gaduh gaduh nak decide theme color.
aku da chup color merah puteh n mR Z nak color itam kuneng.
da.jgn gadoh gadoh.haha.
tp aku cam berkenan jugak color merah itam.
korg rase cane?





:: door gift ::
aku berkenan sgt kat tetris glass.
n skang ade yg baru iaitu iconic-g...
lebey murah la...
aku pk nak bg tetris glass pd kawan kawan.
so tempah dalam 250 pieces je kot.
tp tgok la camne.

::bilik pengantin::
yg neh pon aku da survey decoration yg aku suke.
crossing my fingers dat can come out true!



::walkway n dining table decoration::
yg ni pon aku da tgok tau.
hahaha.
plus tuk hiasan tangga.
sbb rumah aku 3tingkat.
kalu bley biar sepnjang panjang tu di decorate...





:: budget ::
mak n abah akan membantu.
ehee.
tp aku pon of cos akan kuar budget sndiri.
Text Color
:: bile ??? ::
hahaha.
yg neh aku pon konpius lg.
asalnye kami nak trikh 10.10.10.
tp da berebut ngan akak die plak.
so adek adek biar la beralah.
hehe.
so ade la 1 date yg beberape bulan lebey awal da dipilih.
tp bukan tym cuti skolah.
akak akak kat skolah ni cakap,
pengetua susah nak lepas cuti.
so better amek tym cuti sekolah la.
jd maybe terpakse la awalkan sebulan dua lg...
tp neh sume planning.
kalu aku kawin 2011 jgn terkejut plak.
hahahaha.

::credit to zaifie zainal n keje kawin atas pics cantek di atas.::

notakaki:: mase tunang aritu aku tak sempat wat preparation sgt sbb mase suntuk..kalu bley kali ni aku nak 100% involve dlm sume bende...=)

13 comments:

YuNyLoveSYou said...

bgus2!! buat persiapan awal2!! n lagik satu, mmg kena tetapkan hati dgn kaler tema yang dah dipilih... Jgn nanti bila dah pegi butik pgantin, terjatuh hati dgn kaler lain plak! mcm aku dgn man ler~ haha... aku dgn man 3bulan lagik baru nak cari tema! mmg pening! hang buat setahun awal mmg dah sgt bagus!!! Good luck! sama2 la kita berdoa smoga Allah merestui hubungan kita dgn pasangan kita~ Amin!

::LiYa:: said...

yunk..aku cam nak kaler itam + putih + merah la plak...cam nampak mewah gile...hoho...kalu jd kawen thun dpn, tak sampai sethun la yunk...maybe 6bulan lg cmtuh..huhu...
debar2...tp tah lah!uhu...
n aminnnnnn!~

AlifahDzulkefli said...

liyaaa. congrattss!! jeles aku macam ni kawan2 sebok kawinnn. aku ntah bilaaa. wuuuuuu.

Hedayat said...

ehh bukan waktu tunang nyah pon dah macam kawin ke ? hehehe

::LiYa:: said...

alifah::
tq...
doa2 kanla sumenye dipermudahkan...
aku ngan tunang tgah mule sket2 dari skang...
ko bile lagi???

dayat::
aha...
dulu dyt tak dtg...
mane dyt nak thu...
nnti nyah kawen,
dyt dtg tau...
dtg 2-2 buah umah!

AlifahDzulkefli said...

aku lambat lagi la nampak gaya liya. keje pun belum dua2 ni ha. macamana nak ada duit untuk kawin. hehe. bila dah mula keje nanti kena disiplin menyimpan pulak la kan. mak bapak sudah pencen. tiada harapan la bantuan yang banyak. haha. aku nak pow adik beradik yang lain memandangkan diorang smua dah berkahwin. tinggal aku je. hehe.

btw, aku suka pelamin kaler putih+merah. vogue de vassss. :D ataupun kan, gold+maroon. punnnn classss. eh banyak lagi sebenarnya kalau nak nampak mucho grande. hehe.

adi's wife said...

liya..
aku rskn tema tu better merah n putih
hitam tak yah kot..
pdpt aku je ni
bt up to u la kan..
if takde hitam takdela nmpk kelam sgt..

aLeYa said...

wah bestnyer...

Liya hapdet slalu eah..

suke nengok

next tyme leh wat as my reference plak...heeeee~

hasimahbosri said...
This comment has been removed by a blog administrator.
::LiYa:: said...

alifah::
takpe2...
org kate kalu nak kawen nih,ade je rezki dtg nnti...mudah2an cepat la dpt keje okeh??
aku doakan...

zaza::
itam cam kelam sket bile kat pelamin kan...tp kat hantaran mcm cun gile...hahaha....mungkin hitam merah kat hntaran kot...plamin aku amek merah puteh...thanks 4 ur opinion za!

::LiYa:: said...

aleya::
hehe...
insyaAllah saye update slalu yek!
kalu ade suggestion share2 la ngan budak gatal nak kawen nehhh...=)

Pei Pan said...

:D seronok baca cerita kawen!

Ada blog member kena hembur dengan 'anon blogger' pasal blog dia citer pasal kawen-kawen neh padahal dia tak citer mende sangat pun. Cuma citer dia teruja dengan majlis tu nanti. Skali kena hambur konon riak gembar-gembur tentang kawen. Apa daa...harap2 blog akak tak jadi mangsa seterusnya :D

Blog orang pun ramai yang suka sibuk...haih...

::LiYa:: said...

peipan::
ye ke?
ape ke bodoh nye anon tuh???
kdg2 tak phm kan manusia neh...
kalu agak tak suke xpyh la dok bace...org ikhlas menulis nak share opinion ngan kwn2..skali die sentap taktentu psl...mgkin die penah mengalami pglaman plamin anganku musnah...
[emo lebey da]

blog peipan kan slalu isu2 panas...ade la yg tak stuju pehtu mrah2...takpe dik..pcaye pd diri...[cam tade kene mngene plak]..tp betol la kan..kite je yg tahu ape ade dlm hati kite...kalu niat kite ikhlas,biarla org nak cakap ape pon k...=)