Sunday, November 22, 2009

++1st PayCheQuE++

insyaAllah diz wednesday i'm gonna get my 1st salary.
cepatkan???
kirenye aku tade mslh gaji tertunggak.
seharusnye la aku senyum smpai ke tinge kan!

tp...
blum dpt gaji da mcm mcm bende plak yg aku nak beli.
mule mule nak beli brg brg yg berkaitan ngan kawen je.
sbb aku n mR Z cam da janji la...
stat bulan ni kami nak spend on wedding thingy...

tp jap jap neh la pon diamond jam aku tercabut.
tuh yg rase nak beli jam fossil buat pengganti.
n aku nak beli jgk sepasang baju kurung tuk raye aji.
lgpon nnti nnti bley lg pakai baju tu utk g keje kan...

pehtu aku ingat nak beli rak tingkat tuk bilik aku.
sbb aku baru dpt katil.
so kalu ade rak,
aku rase bilik aku akan lebey kemas.

not to mention aku berkenan ngan 1 wall clock neh.
aku tak reti nak explain rupenye.
kalu aku beli next wik,
aku snap pic n tunjuk kat cni keh.
mR Z pon nak beli gak 1 wall clock.
harge die lebey kurang 150...
so tuk sedapkan ati masing masing,
kami rase tak membazir beli wall clock tuh.
nnti bley decorate dinding umah lepas kawen.
kan?

moral of d story...
aku rase cam gaji bulan neh
tak dpt lg nak beli brg hntran...
tp Z mungkin nak beli kasut sbb tgah ade sales...
kalu ade belen duet,
aku mgkin start beli brg hantaran makeup n pepium.
well,we'll c...
1st salary kan...
i dunt want to b too tight on myself.
=)

6 comments:

Pei Pan said...

:D teruja dapat 1st gaji. Terasa macam banyak sangat nak membeli - kang belum habis bulan gaji dah habis ehee.

Selamat berbelanja kak :D

.. faizuRa .. said...

owhhh..cepat gak awk dpt gaji ekk..
sek sy ni xtau la..
tu sume depends kt keje cc..
klau diorg lmbt..lmbt la ktorg dpt gaji..huhu

::LiYa:: said...

peipan::
ehehehe...
tuh lah!
riso plak kang tgah bulan makan pasir...hahahaha...
tp bulan 12 neh akak balek umah...
so da bley save budget da kat ctu...
=p

faizura::
a'ah...cepat kan...
sy pon cam tak sgke dpt cepat...
yup!sume neh mmg depends on cc...
kalu lmbt kje dorg,
lmbt la gji kite...

cacen86 said...

uiks..nape kiteorg bln 3 bru dpt..isk3...

Hedayat said...

nyah , wall clock ikea umah dayat rm5 je .. hehe

::LiYa:: said...

cacen::
xpasti gak!
tp cc skolah mmg buat cepat kot...
die kate kew8 tu tak tutup lg..so sempat le...

dayat::
nyomei x jam tu?
kalu nyomei nak jgk!