Tuesday, January 20, 2009

++ aKu RiNdU ++

assalammualaikum...

pejam celik da hampir sebulan aku pektikel...mule2 rileks2 lg sbb tym tuh ross je...tade tekanan sgt...but then once budak2 da masuk n aku da start ngaja, tekanan tuh dirasekan sgt hebat...kalu dulu aku tak sabar nak pektikel n keje, now aku berharap sgt aku masih di usm...masih belajar disane...tak perlu ribut2 pk nak buat lesson plan n all....

seyes aku cakap...idup aku cam tak terurus lgsung...kdg2 makan pon tak...[bley pecaye ke?]hahaha...mkn la...tp aku byak telan megi je...bukan tak cukup sen.tp aku tade mase nak kuar beli makanan...balik rumah da pukul 7...mane la sempat nak huha2 cm dulu da....

seumo aku hidup, aku mmg jenis yg byk men2 je...tade nye nak siyes2 bz2 neh...so bile kene buat byk keje mcm skang, aku mmg jd tak reti nak schedule life aku...sbg contoh, semalam aku rileks2 belek majalah pengantin smpai kul 10.kul 10 baru nak stat buat keje...masuk tdo pukul 2am.bangun kul 9lebey...bangun td pulun lg buat keje...aihhhh....cam org gile je aku rase...

kul 12 baru mandi n shiuuu trus g skolah...g skolah tiap2 ari mesti smpai senget bahu bawak 3beg kiri kanan atas bawah...mcm org gile kan...aku pon tatau nape aku nye barang byk sgt...dgn laptopnye,handbag lg,beg buku2...kadang2 aku rase nak bawak troli je...snang laju je tolak....

kalu tgok aku skang neh mmg tak macam serupe aku yg dulu...muke tensen agaknye...lepas 1, 1 keje menanti...aku baru letak 1 keje,eh2...ade lg keje len...mane aku tak gile...siyes aku benci tgok muke aku kat cermin...aku yg dulu mcm da sink deep inside...tatau g mane...

*sigh*

aku rindu life yg dulu...
betul..mase berubah...kite kena blja adapt n blaja lebey matang...smpai bila nak huha2...tp...ermm...
tak bley ke kite jd matang n huha2 at d same tym?

aku rindu usm...
rindu kawan2...
rindu huha2 tym...
rindu rumate aku,ayuni....
rindu nak jenjalan kuar tgok wayang smpai late nyte n no worries at all...
rindu nak ponteng klas...hahaha...[sbb skang tak bley ponteng.ko skip 1 day,ko kene replace 1 day...oh nonono...aku sakit pon aku gagahkan jugak ke sekolah...]

oh.bile aku nak grow up.jd matang.tak dapat banyak,matang sket pon jadi la...
tp aku syg budak2 yg aku ajar...i enjoy.1-1nye benda yg buat aku sonok nak g skolah.

notakaki:aku nak buat game untuk class arini.cryptic game...shida penah buat game ni mase micro teaching dulu.

11 comments:

salz said...

hm..ms b'lalu tanpa kte sedar..
sy juga tlh m'lalui fasa kerinduan itu..
rindu pd p'kara2 yg x sempat dilakukan apabila sudah b'kerja..huhu~

Pei Pan said...

:P bunyinya mcm penat sgt je neh..masa utk mematangkan diri...weeeeeee~mn penat study ke keje? ehehe

YuNyLoveSYou said...

betol!!! aku nak balajar lagik... nak duk usm mcm dulu2... nak ponteng kelas.. masuk paling lambat dan nak huha2.... tak puasssssssssssssss~~~~~

YuNyLoveSYou said...

dpt tak komen aku tadi?? erkkk..

::LiYa:: said...

bil:: mmg seyes kerinduan kan!
ow...buhsannye bekerje...
tp bile jupe students rase excited!
wut a life!

::LiYa:: said...

peipan:: study mmg kepale rileks kot...tp tu la..mase study dulu teruja lebey nak keje...tp skang rase nak study balek...mmg tak reti syukur betui...mgkin bile keje betui2 n dapat salary,baru rase nikmat bekerje kot!
sgt mate duitan!
=p

::LiYa:: said...

ayun::life's change real fast kan!
mcm tak sgke je kite da towards d end...
dulu rase lame gile nak abeskan 4yrs...
omigosh!aku rindu life dulu!
n sadly...we'll never get it back....

Pei Pan said...

hahaha xpe jd mata duitan!
kan akak nk tunang, uhuhu kne kumpul duit dh :D
nnt xcukup duit kne tangguh mjlis tunang plak ehee

YuNyLoveSYou said...

n sadly...we'll never get it back.... --------aku tak suka ayat last hg....!!!! hahaha

::LiYa:: said...

peipan::hahaha...sape la yg sggup keje tade berduit skang...huhu...enjoy ur life skang!!!mase blaja itu cukupppppp indah!

::LiYa:: said...

ayun::reality itu pahit.hehehehe...