Friday, January 30, 2009

++ 09.03.09 ++


da ramai yg tanye bile tarikh tunang aku...bukan aku tamo btau. cume sebelum ni tade tarikh yg betul2 dibincangkan. n alhamdulillah...semalam family mR Z da propose tarikh 09.03.09 n family aku pon setuju sgt2.jatuh pade hari maulidur rasul...cantikkan tarikh itu!

sebenarnye aku berdebar gile neh...sbb kalu ikut plan awal, kami cadang nak bertunang bulan 6.so bayangkanla, tetibe awal 3bulan.banyak mende yg tak dibuat.aku rase mcm takut tak sempat pulak!huuu...

okeh.jum kite terjah bilik pertunangan aku nanti. bilik ni bilik kawen kakak aku dulu.tp skang da jd ala2 stor plak.tempat aku n adik aku humban sume baju yg tak muat nak taruh dalam almari.tgok la pic kat bawah tu ha...berlambak2 bakul baju!



ini dari pandangan sisi...memang kecah gile bilik ni.actly mak aku cakap,bilik ini untuk letak2 barang hantran n untuk bergambar je.mak nak buat pelamin simple untuk aku duduk menyarung cincin kat luar bilik di tingakt 2...

aku rase nak kemas bilik ni mau makan berhari jugak!haih....konpem bawah katil jd tempat aku sumbat bakul2 baju tuh.hahaha...papepon,tunggu 09.03.09 nanti transformasi terhadap bilik ini ye!kite decor bersame eric!


ini pandangan dari dekat. sile lihat katil ini. ini katil antik.katil turun temurun opah aku. mase akak aku kawen, die mintak katil ini. opah bagi.abah anta g kedai n dorang wat welding n cat baru.


now, mari kite road tour sekitar barang2 hantaran untuk 2-2 belah pihak. sume brg hantaran ade kat umah aku. sebab aku beriya2 nak buat sndiri sume barang hantaran...tapi kan korang, mmg susah la rupenye!idea aku mmg gempak.tapi tym nak buat mmg hampeh!

1)sejadah n telekung...beli sejadah kat jakel.aku ngan mR Z berebut nak sejadah yg depan.corak same je sebenarnye.cume kaler je len.tp last2 aku beralah.bg la kat mR Z..esok2 da kawen bley kongc2....=)



2) ni set pepium polo double black mR Z.da terburai sbb aku tunjuk pandai nak gubah sendiri.huh.


3)ni pepium aku.with love from hillary duff. dlm ctu ade pepium 1botol 30ml.body lotion, mascara estee lauder n eyeshadow jugak.pepium aku slamat lg.eksperimen dilakukan ke atas mR Z punye dulu!bijak kan!


4)ni kain sepersalinan.untuk aku n mR Z.sedondon lagi la kami raye thun ni.kaler gold.mR Z yg pilih!dibili di jakel kl.oh.maafkan ibu jari kaki aku yg menepek dlm pic di bawah.


5)ni barang2 dibeli di semua house kl. yg ade dcni bekas2 dari pihak pompuan je.dari pihak mR Z blum beli lagi.nnti shopping.

6)ni plak barang2 yg baru sy beli di ipoh td.tak cukup ngan yg dibeli kat kl. bajet terer nak gubah.hahaha.bahan2 dipilih bersame2 mR Z.disebelah kiri adalah majalah gubahan.die ajar care2 nak buat gubahan hantaran.

7)ini adelah kain yg akan dihantar ke tailor esok. baju untuk hari bertunang nnti.sifon luar wrne dusty pink.lining dlm untuk maxi kaler pepel.aku nak pakai kebaya maxi.kain sifon tu jarang.td aku g beli lining tuk bahagian tangan.sbb mR Z marah pakai sexy2.ini jugak dibeli di jakel kl.


owh...yg ini kasut aku.bukan untuk dijadikan hantaran.tade kene mengene.saje je letak...baru beli td ngan mR Z.hahaha...cumel kan ballerinas ni?


sebenarnye aku lupe nak tangkap gambar kemeja n belt mR Z.itu juga akan jadi brg hantaran nnti...

notakaki:hmmm....sape2 yg agak2 ade idea untuk buat gubahan hantaran,sile tampil n beri bantuan kepada budak baru belajar ini ye!

16 comments:

YuNyLoveSYou said...

huk huk huk... aku tak pandai buat! tatau nak bg idea.. kekeke... gud luck with those!! hahaha.. aku nak tgk hasilnyer nanti...

zener_lie said...

selamat yah

::LiYa:: said...

aYun::
mak n yong ala2 kejam terhadap aku...
dorang asik perli2 je...
tambah2 lg bile pepium z da terburai aku keje kan!
hahahaha....
mak siap cakap....
"kite upah org jela"
huh.

::LiYa:: said...

zener::
makacih yach!

Zaza Affendi said...

aah la liya.. upah je org.. mcm aku dulu mak dah tak larat nak kelebek.. cume dia upah bhgian hiasalan luaran..mak plak buat hiasan dalaman je.. ngeeee~

Cik Mira said...

liyaaaa slmt bertunanggg.. wuuu best nyeeee

YuNyLoveSYou said...

hahhaha... sgt bagus skali! kalau aku jadi mak hg pon aku ckp cengitu!... keke.. tapi kalau hg rasa nak buat hasil tgn sendri, aku sokong hbs-hbsan!! caiyok~!!!

salz said...

nyah!..bil nk wat kaler purple ni..ish..kate nk wat kaler plum?? hehe..abesla..bau z mcm bau islah pasni..cz pkai perfume yg same..hehe..

::LiYa:: said...

mira::
thanks mira!
awk sekolah lg...
pehni giliran awak plak!

::LiYa:: said...

zaza::
uwaaa!
sume meragui hasil tgn aku!
hahahaha...
bek lah!
kite upah org sudey!

::LiYa:: said...

aYuN::
aku da try buat pepium...
pepium z da berbungkus kembali...
sudah berbaju!
taktau la cantik ke x...
nnti aku snap pic n upload...
korang bley la kutuk aku abes2an!

::LiYa:: said...

bil::
mmg nak buat kaler plum...
tp sampai jakel,
tade plak kaler plum...
salesgirl tu pon pening...
z lg la pening...
die da merapu2 tunjuk kaler len...
hahaha...
takpe2...
bil nak tunang thun depan kan?
org tak prasan punye!
hehehe...

Pei Pan said...

wah! meriah jugak eh majlis betunang uhuhu
tgk blk tu mcm org buat pesiapan nk kawen dh
ehehe akak perfume polo tu bau ok ke?

cacen86 said...

eee..sume pon da nk tunangla..kawenla...jelesnyer...

::LiYa:: said...

peipan::
tu mmg bilik kawen pon.
bilik kakak kawen dulu.
td org nak buat langsir n pelamin da dtg amek measurement...
arap2 cantek la hendaknye!
hehehe...

::LiYa:: said...

cacen::
pehni bley bertunang jugak!
bakal cekgu gak kan!