Monday, January 11, 2010

++ of KuRsuS KaWeN ++


1st day of kursus kawen

alhamdulillah.
aku n z da berjaye dapatkan kursus kawen!

sblom neh aku slalu rase cam sgt buhsannye nak g kursus kawen tuh.
yela.8am-5pm nak dgar ceramah.
tp siyes. sume tuh berubah bile aku g last wiken.

banyak sgt ilmu yg kite bley dpt...
tambah tambah lg tentang ilmu membina rumah tangga berlandaskan islam...

wpon ade jugak beberape slot yg buat aku tersengguk sengguk...

tp aku tetap bg perhatian.

n bile tanye z, die pon stuju dgn pendapat aku.
ade byk ilmu yg bley kite dpt kalu kite dgr betul betul.

[btw z tdo 2kali smpai aku kene miskol die.ces kan.]

nasihat aku pade yg nak amek kursus kawen...


1.amek dgn niat yg betul.sesetengah yg dtg g kursus kawen sbb kalu tade sijil tak bley kawen kan?ubah la niat tuh..dtg la utk menimba ilmu...

2. cube praktikkan ape yg disampaikan oleh ustaz ustaz tu...tak dpt byk, sket pon jadila...n muhasabah la diri...


3. kalau boley, g amek kursus kawen dgn pasangan. sbb biar 2-2 dengar segale teguran ustaz...n sebenarnye aku rase ini adelah d most romantic date dat we hv been thru!dok jauh jauh.n sekali sekale jeling jeling sket.=p

4. pegi kursus kawen bile da dekat ngan tarikh kawen. supaye lebih jelas matlamatnye. budak utm po
n ramai jgk yg dtg smalam.dorg dtg bujang bujang je.so bile masuk bab dlm kaen,mule la menggeletis semacam. mmg la lawak ape yg ustaz tuh cakap.tp tak pyh la lebey lebey sgt kan. da la tuh.gatal lg. boley kaco kaco pompuan. sedangkan aku datang dgn tunang aku.


2nd day of kursus kawen

ohye.ade 1 ustaz yg buat aku sebak...beliau berpesan pade bakal bakal suami...

"brape ramai suami yg ucapkan trime kaseh pade istri setiap kali istrinye memasak?jd ucapkan la trime kaseh spy istri rase dirinye dihargai...setiap malam,kucup dahi isteri seblom tdo...nescaya segala penat lelah istri akan hilang dan istri akan merase pengorbanan dirinye sgt sgt dihargai..."


owh.aku sgt touching tym neh.my sister is lucky.abg ipar aku slalu ucap trime kaseh kalu die wat papepon..anta air ke...masak ke...n slalu puji yong wpon depan kami adik bradik yg len..."sedapnye mama masak arini kan?""mama masak mmg bes"...camtuh la abg ipar aku tuh...yg aku nmpak mmg keikhlasan die utk memuji yong...hoho...stakat neh baru bape kali je aku masak tuk z...n mmg die ucapkan trime kaseh...kalu aku tlg wat pape ke,mmg die ucapkan trime kaseh jgk..alhamdulillah...kalu boley biar berkekalan...sbb rumah tgga tidak sempurna dgn wang ringgit semate...tp dgn ksh syg yg mcmni...

dan krn pegi kursus kawen jugak...aku redha lepaskan z berpindah semule ke KL...nak buat cmne...tuntutan keje die...arahan bos tak bley dibantah...insyaAllah...Allah lebey mengetahui apa yg terbaek utk kami...=)


lesen kawen!


incik castello bersame sijil kawennye


korang ade sijil kawen?hahaha...

7 comments:

YuNyLoveSYou said...

hahahha...bestnya dah p kursus kawen!!! yay!!! kita sama2 ada sijil kursus kawen!!! hahahaha.... tapi2 aku tak akan puas slagi tidak pergi ke interview kawen dan selagi tak dpt surat kebenaran kawenku! haaaaa... tensi tensi! korang best ler.. takyah kena interview bagai!

Pei Pan said...

=p sengeh panjang la dah dapat lesen kawen. bape ratus kena bayar kak?

::LiYa:: said...

ayun::
hahaha...hg kene wat lekaih2 la!tarikh hg da dekat!aku n z plan nak balek hometown bulan 3 n settle kan trus psl sume borg2!

peipan::
kat johor kebanyakannye 120...dorg kate kalu kat kl bley dpt lg harge 80...tp okla..neh buat kat hotel..makan pon sedap.penceramah lawak2.n tempat pon slesa!hehehe...

misztasya said...

dear canggih betoi skrg sudah ade foto kt sijil zaman aku pergi xde pun huhu

::LiYa:: said...

eh taca!
hehehe....
cam bes je bile ade photo kan!
hehehe...

Syamilia said...

kursus kt mana ni sijil siap ada gmbr lg...syok nyer...huhu

::LiYa:: said...

ini kursus kawen di johor...
under pulai management...
=)