Sunday, May 17, 2009

++ SeLaMaT++

selamat ari guru
pade sume warga pendidik
di seluruh Malaysia...
semoga profession perguruan
akan kembali di martabatkan
dan usaha golongan ini dihargai!
tanpa guru,
siapalah kami....

antara cekgu2 kesayangan aku:

::mrs khor - die la dalang (dalang??) di sebalik ketereran aku dlm english.die dok sblah umah aku mase aku drjah 3.aku g tusyen kat die.kalu mase drjh 1 n 2 aku slalu score c utk paper english,tp sejak tusyen ngan die,aku terus dpt a.tak penah jatuh wpon skali.wow!tenkiu!

::teacher hatiah - english teacher mase 2ndary school.sgt baik!slalu bacekan karangan aku sbg contoh karangan terbaik..hahaha....kembang babe...

::cikgu asiah - cikgu mase f1-f3...cikgu yg da mengilap bakat aku berpantun...mewakili skolah n dapat title pemantun terbaik hampir di setiap pusingan....time kaseh cekgu!

::cikgu khatijah - cikgu biology mase f4 n f5...merupekan pemegang title cikgu cemerlang n sgt cemerlang dlm mengaplikasikan teknik2 baru dlm mengajar!aku dpt a2 mase spm!tenkiu jugak!

::cikgu faizah - gile cool la cikgu neh...close ngan clique aku mase f4 n f5...cikgu bahase melayu yg suaminye ensem gile!hahaha...skang da pindah dekat2 umah aku...

::cikgu rafidah - cikgu fizik n maths...errr..tak suke sgt cikgu sbb kami slalu tak rehat sbb kene abeskan eksperimen.tp cikgu tetap cikgu.jd slamat ari cikgu!

::ustzh thuaibah - aaaa....rindu kat ustzh ni...baik sgt....baik!baik!baik sgt!syukran atas setiap titis ilmu mu!

::cikgu jamaluddin - cikgu mase drjah 5 n 6...ajar maths n bm...garang gile![tp garang bertempat].slalu suh berdiri atas krusi kalu wat salah.yg pompuan kene rotan kat tgn n yg laki cubit peyut.mase upsr trial, 1 salah soklan maths paper 1, kene lari 1 pusingan padang!kalu 20 salah?lu pk la beb....naseb aku tak kena.haha.thanks cekgu garang!keranamu sy dapat 5a!

::cikgu amer - cikgu sains darjah 5 n 6...hmmmm...tak suke die!slalu nyakat...n ade 1 peristiwa mase skolah yg buat aku femes. ade budak laki [kelas len] curik kad hrge 10 hengget dari fajar [shopping complex la tuh].budak tu kene tangkap n happen 2 b, card 2 was meant for me...hahaha...heboh 1 skolah. n cekgu amer bile jupe aku,die takkan panggil name aku, tp die sebut name budak laki tu kuat2...penah jupe die kat town pon die jerit name laki tuh kuat2!huh.cekgu ni mmg sumthing![penah lekap iron panas blakang budak]...tp 3,4 thun lepas die sakit barah otak...now tak tahu la.....

oklah...
itu antare guru2 yg masih diingati!ade yg tak ditulis...
tp name cekgu2 kekal di ati...
semoga cikgu2 berada dalam keadaan kesihatan yg terbaik!
time kasih cikgu!

n slamat ari guru pade diri sndiri!
yeay!

10 comments:

I_Hate_Lolipop said...

selamat hari guru Nyah...*clap2

Cikgu biler nak kawen??

::LiYa:: said...

syatul::
cekgu tamo kawen la!
hahaha...

.:: PEI PAN ::. said...

akak tau cikgu amer sakit kanser? dl teruk gak dia sakit...amek cuti 2 tahun setgh..skunk dh ok sket =) dia sakit kanser. cikgu tu sangat gila2. Dia penah 'sandingkan' bdk kls kiorg ms mjls khatam quran, penah baling kerusi makmal kat kawan, macam2 lg, tapi dia baik.

::LiYa:: said...

peipan::
tahu!
sbb mak btau...
adik n mak g tgok die...
tp waktu tu akak tade kat cni...
tak ingat la..
either kat mtrx n9 o da kat usm...
mak cakap condition die truk tym tuh,
tp tak sgke die kuat n ley lawan...
alhamdulillah...
die mmg baik...
tp dgn budak2...
adeh la...
die ske gile nyakat akak tanpa mengira tmpat n waktu...
dulu2 ingat kalu nyorok blkang mak die tak kaco,tp lg die menjadi2...
hahahahah...

I_Hate_Lolipop said...

betui ke xmo kawen?
kalau mcm tu kasi la Mr.Z kat saya cikgu.*hihi --> ketawa dgn niat

::LiYa:: said...

syatul::
tak bley!
mR Z tu aku nye!
hahahaa~

lynda said...

kamu lupe lg sorg cikgu, cikgu lynda.. cikgu yg ngajo kamu cara2 bercintan cintun

::LiYa:: said...

yong::
hahaha..betui la!
kamu la sifu aku!
sbb kamu aku terjebak bercinta seawal 17thun...
hahahahah~

I_Hate_Lolipop said...

Wah..sah kamu cikgu yg gatai..

::LiYa:: said...

syatul::
hahaha...
kuang asam!