Wednesday, May 27, 2009

++pUinG puInG dLm HaTi ++

beberape ari mendiamkan diri
sbb bz berdating dgn tunang!
aku tamo btau mR Z balek
sbb nnti sYatuL dengki doakan yg tak best!
MyEm0.Com

sempena kepulangan mR Z,
aku masak bihun tomyam!
mak cakap,
"kemain rajin memasak kalu tunang balek"
hehehe.
wajib lah tu mak!

jd aku pon masak la seperiuk tomyam.
tggal kat umah sket,
n bawak ke rumah mR Z sket...
disebabkan aku kurang sehat,
jd lidah aku pon tak pandai merase.
tp ok je kot sbb abes tomyam di ke2-2 rumah.
heee.

ni tomyam baru masak. ade asap lg tuuu...



ni mase sessi aku merase.jemput sume....



aku ke rumah mR Z atas undangan
parents nye yg suh merase buah durian.
rumah mR Z ni best.
depan rumah da ade mcm2 pokok buah.
kebetulan ade 1 pokok yg durian nye da luruh.
tak byk pon,
jd mak mR Z mmg simpan utk anak2,menantu
n bakal menantu!
terharu sgt sbb aku pon on list jugak.
2bijik simpan tuk aku...
maceh makcik!MyEm0.Com

ptg sket,
lepas abah mR Z balek dr surau,
kami makan plak bihun tomyam aku bawk tuh.
buruk siku betui kan aku neh.
da bg,pehtu makan plak...
hoho.
jd berkenduri la kami 4 beranak.

sepanjang kat umah bakal mentua,
tunang aku neh tak abes2 nyakat aku.
slumber je depan mak die pon die kenakan aku.
sampai 1 tahap tu,
mak mR Z da nyampuk same...
"ape die zakril ni tak sudah2...dah2 lya...biar die...jgn layan..."
"pakcik pon camtu la...ade je nak kenakan makcik..."
owh..ikut perangai abah ye!
aku da senyum2 n mule terbayang,
sampai ke tua la aku akan kene sakat dgn die!
hahahaha~MyEm0.Com

owh...
bahagianye spend mase bersame tunang...
alhamdulillah...
ohye.
sempat jugak la bukak cite pasal
ehem2 yg brlaku baru2 neh...
last2 jd bahan gelak kami saje la...
redha kan saje....MyEm0.Com

mR z

mRs Z




tgok!i susun semut tuk u!

notakaki:: aku nak mintak resipi asam pedas dari budak tu.hahaha.bak lekaih.

14 comments:

YuNyLoveSYou said...

weh, awat aku takleyh bace!?? =(

::LiYa:: said...

aYun::
pasai mase ang nak bace,
aku tgah edit2 lg n3 neh...
hahah...
adjust alignment die,
tp tamo ubah jugak...
skang da bley bace!

za-za said...

hehe..mmg liya..
kalau view gune google chrome
font jd bersimbol mcm2..:)

YuNyLoveSYou said...

takleyh baca jugak!! aku nak tahu isinyer sbelum aku ke melaka~~ hahaha... weh... entry hang kali ni kuar symbol2~~ nape ekk??? notakaki aku leh baca pulakk... aisehh...

I_Hate_Lolipop said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Aku x doakan la, cuma terlepas ckp.salah ke aku?hehehe

nak resepi? eh hello! blaja la sendirik.

aku nak tahu ehem2 apa? (aku fikir lucah dah)??

Aku rasa happy member aku happy, zaza pun dah pregnant. ko cepat2 la kawen.satu pesan aku, sentiasa bersabar, sbb tyme tunang ni satu level yg sangat byk pancaroba!

::LiYa:: said...

zaza::
gosh!
ko pon tak bley bace n3 aku gak kah???
weee...za!
ko da pregnant?
wow!!!
tahniahhhhhh!!!

::LiYa:: said...

aYuN::
tak bley bace gak?
ah...
aku musykil!

::LiYa:: said...

sYatuL::
oh.
kedekut resipi ek?
konpem lepas neh masakan ko tak sedap dah!!!
hahahaha...
ehem2 tu bukan lucah lah!
ces...
dugaan mmg ade je...
tp alhamdulillah...
stakat neh kuat lg...
doakan lah kami cepat dpt anak..
maksud aku cepat kawen,buat anak n dpt anak!

I_Hate_Lolipop said...

owh...i towt apa la tadi tetiba nak anak taknak nikah.haha

ko ingat anak ni mcm hari ni kawen,esok pregnant pastu lusa deliver baby, pastu next week anak kamu dah darjah satu???

aku doakan yg terbaik utk kawan2 yg baik sahaja (let me check my lists first)..
emm..nyah is in a good list.
okay aku doakan!

::LiYa:: said...

sYatuL::
hahaha...
maceh2 doakan tuk aku!
hahaha...
jauh lg perjalanan.....
huhu...
berserah,bertawakal,n doa saje yg terbaek...
silap2 ko kawen dulu.
gosh.jeles la aku.

I_Hate_Lolipop said...

aku lak
sory la..x ready and x mahu.
aku kalau kawen nak kawen kontrak, 2 tahun boring cerai - kalau best sambung lagi 2 tahun.

::LiYa:: said...

sYatuL::
bongok kuase 3!
hahahaha
report same teddy bear cekelat kamu!

I_Hate_Lolipop said...

kuasa 2 dah la..melampau kuasa 3.
shuuu...jgn..jgn! nanti dia mawah (kais2 kaki kat tanah slow2 dgn hati yg resah)

::LiYa:: said...

syatul::
hahahaha..
tahu takut eh..
aku rase die jenis kuat jeles.
aku bley bau!