Wednesday, May 20, 2009

++BoBoY oH bObOY++



pastikan ejaan diatas ye.
jgn sampai silap bace.
ye.
boboy itu merujuk kepade adik aku...
pg td bawak boboy ke pantai pu3
tuk checkup asthma die...
tak pasal2 die kene tahan ward...
bukan stakat ward besa...
tp icu sbb condition asthma die mmg agak kronik.

tak sangke langsung nak kene admitted.
hampir 8 jam aku berumah tangga di hospital.
dari depan ED sampai la ke ward icu...
sempat la tgok die kejap...
siannye wayar cucuk2...
n ade topeng oksigen tuh...
aku yg da besar ni pon tak suke makan ubat...
tp boboy tabah betul!
die siap bley cakap...
"takpela...ni dugaan dari Allah kan..."
huuu...sayunye...

kesan drpd menunggu bgtu lame,
sakit aku yg nak kebah pon dtg balek...
sehari suntuk langsung tak telan ubat...
makan pon tak smpai peyut masuk angin...
adik bradik yg len sampai da ptg sgt...
aku la yg plg excited menyambut kedatangan dorg!
hahahaha...tgok...
dorg yg baru smpai sebuk2 nak beli air...
aku yg da 8 jam kat ctu da hampir terhidrasi da!





ni gambar aku mase di awal2 penantian...
steady lg.
yg tlg tangkap adelah si abg MA...
kah3...
die kesian tgok aku susah2 nak snap gmbar,
so die offer tlg tgkap kan...
hahaha.



ni gambar setelah lebih 5jam tersadai di hosp...
tak bermaye....
muke cam nak makan budok!



ni gambar kat kedai makan...
aku da tak larat sgt2...
adik snapkan...
sempat senyum lg tu...
wpon tak nmpak gigi,
tp gigi i elok tau!

notakaki 1::maaflah di atas kesulitan gambar2 yg tidak di rotate terlebih dahulu..aku tahu...korang tetap nak bace jgk blog aku neh kan...sbb blog aku ni ade ramai silent readers!siap yg kopipes entry aku pon ade...isk3....begitu fanatik kah?

notakaki 2:: aku da kurangkan friendlist dlm fb aku.setelah berbincang dgn tunangku,adelah lebih baik aku delete.dulu die yg add aku.aku anggap die ikhlas nak berkawan.tp kalu rase2 nak jd musuh,aku tak berminat la...

notakaki 3:: kwn2...Allah anugerahkan kite mate utk melihat, telinge tuk mendengar, dan akal tuk mentafsir...gunekanlah sebaik2nye...jgn lihat pade 1 pihak,jgn dgr dari 1pihak, lalu jangan sekali2 membuat keputusan tanpa menggunakan kewarasan...da lame sgt benda yg difitnah itu menjadi bahan santapan telinge,sehingga kebenaran da tak wujud...tp aku bersyukur pade mereka yg dtg bertanye...akhirnye mereka da tahu duduk perkare sebenar...

notakaki 4:: aku tak paham...nape suke sgt bace blog aku neh?kalu da tahu sgt sensitip,jgn la bace...aku rase da 2,3 kali die terase seolah2 aku menulis untuk die...kenape ko terase tulisan aku ditujukan tuk ko?aku siyes tak paham...n pandai plak tu die tahu aku ade post new n3...now u tell me,who is the stalker?

notakaki 5:: aku tak paham sgt2...sgt2 musykil...hurmmmm.....nape ade org nak ngaku idong die beso serombong kapal n gigi die mcm akar kayu bakau???

okay!dats all for today...bak kate karam singh walia..."biarkan anjing menyalak pade bukit.bukit terus gagah,anjing sakit tekak"....hahahha...
selamat malam...n selamat beramal........

pssttt:aku rase da cukup tua utk bergaduh benda2 camnih....aku tak rase tergugat pon...da tade langsung name ko dlm hidup die..die bersyukur sgt jupe aku..n aku rase ko pon tak mengharap pape kan?sbb ur life is much better kan sekarang neh?so tak perlu la mewujudkan konflik yg tak ade...mati itu pasti,hidup itu insyaAllah...dosa yg ade pon kite same2 da x tertanggung...tak payah la nak carik dosa len...aku mintak maaf.sile la jgn dtg blog aku lg kalu rase tak slesa dgn sume tulisan aku...kite tak ditakdirkan utuk menjadi kawan,tapi tak perlu la sampai menjadi lawan....
assalammualaikum tuk kamu berdua.....

12 comments:

salz said...

liya..
hm..
makin dewasa makin susahkn dugaan yg dtg? tp xpela..liya masih ada ramai org yg sygkn liya..abaikan segelintir manusia yg x diperlukan..be strong k..mcm awk slalu ckp kt sy..hehe..hm..hope boboy cepat sembuh..sama2la kita jalani hidup ngn tabah k..luv u n miz u..=)

::LiYa:: said...

bil::
ye...tak berbaloi nak kutip dosa...
biarlah die...
kalu ade lg isu2 yg nak ditimbulkan...
teruskanlah ye....
sy da surrender...
pertandingan kutip dosa plg byk,
bg kat die je la jd juare kalu nak sgt....

YuNyLoveSYou said...

first aku nak ckp = Semoga boboy cepat sembuh!!! Kami semua sayang boboy!!!

Second plak = weyh, rajin nya ada orang kopipes entry hang!! Kira mantap jugak ler post2 hang sampai manusia2 itu nak simpan buat kenangan~ hahaha... Aku rasa diorunk tuh takde otak kot! plus diorunk nak kacau kebahagiaan hang~ Be strong!! HIRAUKAN mereka itew~ keskeskes...

p/s : gigi hang comeL wey.. jangan risau!! Senyum nampak gigi comel, senyum tak nampak gigi pon comel!!! hehehhee

::LiYa:: said...

ayun::
yup2...smuge boboy cepat discharge...amin...

ttg manusia2 itu...hurmmm...tah la...biarlah...tak larat da weh...gaduh utk ape pon aku tak pasti...aku da tentu2 kawen jugak tahun depan [insyaAllah]....

biarla die panggil 1juta geng pon tuk hentam aku,kalu bahan fitnah yg jadi sajian,menang kat dunia jela...
=)

n tenkiu!ang mmg sahabat sejati aku yun...aku syg ang....
isk....

.:: PEI PAN ::. said...

Kata seorang pujangga, aku berjumpa dengan orang bodoh yang mencelaku. Kutinggalkan ia sambil berkata: " Aku tak peduli"
________________________
Jika orang bodoh bercakap, janganlah engkau menjawabnya sebab sebaik-baik jawapan baginya adalah diam seribu bahasa.
____________________

Lakukanlah apa yang engkau yakin benar, dan palingkan tubuhmu dari semua kritikan yang tidak bernilai.
__________________

" Katakanlah [ wahai Muhammad ]: " Tidak sekali-kali akan menimpa kami sesuatu pun melainkan apa yang telah ditetapkan Allah bagi kami" [ At-Taubah:51 ]

" Tidak ada sesuatu kesusahan ( atau bencana ) yang ditimpakan di bumi, dan tidak juga yang menimpa diri kamu, melainkan telah sedia ada di dalam Kitab ( pengetahuan Kami ) sebelum Kami menjadikannya" [ Al-Hadid: 22 ]

Be strong sis.

::LiYa:: said...

peipan::
thanks a lot...
sgt2 mendalam n bermakne...
Allah Maha Besar...
satu hari ini kebenaran akan terserlah jua...
for this moment,
berdiam adelah lebih baik dari melayan org2 cmni....

I_Hate_Lolipop said...

adik ko asma kan?..yg ko tu leh plak amik pose sexy kat spital nape? nak goda Dr. la tu..gatai!

::LiYa:: said...

syatul::
hahaha...
dr yg goda aku suh amek pose camtu!
hahahaha...
dush!

I_Hate_Lolipop said...

masalahnya Liya, ko mcm dtg nak posing2 amik pic je..haha

kakak yg jahat terhadap boboy.

::LiYa:: said...

sYatuL::
buhsan siak tym tuh...
lantas aku posing2 la...
kat pantai pu3 ade ruang menunggu yg dilengkapi wifi...
seb aku tak bawak laptop...
kalu tak lg nmpak jahat gile...
hahaha...
jd aku menanti dgn kudusnye...
tak berkutik kot...
duk diam2 je....

I_Hate_Lolipop said...

haha..melampau kau kan?..tuhan taknak bg ko bawak lappy sbb xnak mak kau jauh hati.

::LiYa:: said...

sYatuL::
hahaha...
betui3~