Wednesday, June 24, 2009

++QuicK uPdatE ++

phewww~lots of things happened in 1 week...
ok...
last wik ari kames aku gerak ke kl
tuk join family mR Z ke tampin...
[abg die kawen last wik]
so ari jumaat n sabtu kami ke tampin
tuk majlis nikah n sanding....
mmg meriah sambutan kat sane...
n ade tgkap byk gambar...
nnti la aku upload ye...

mase otw ke tampin ari sabtu,
aku dpt kol dari kolej ptpl....
dorang panggil interview ari isnin pukul 2.30pm...
ah...tension la time tuh sbb aku da mmg kat kl
tp resume n sgale CV ade kat umah...
ati da tawar...
tp mR Z cakap balek n g amek sume2 tuh...

so pg ahad aku pon pulang la ke rumah...
n pg isnin kembali smule ke kl...
pergghhh...
patah pinggang dok dlm bas...
hahaha...
mase otw dlm bas,
org HR kol lagi...
dorang suh dtg interview pukul 1.30 plak...
sempat mmg la sempat,
tp aku mmg tak lalu nak makan la...
it was my 1st tym kene interview....
ngeee....
mmg sedikit ngeri la...

smpai ptpl,
my best rumate ever n mR Z's besfren [chaer @ eira]
temankan aku ke HR...
kat ctu ade lg 3 candidates tuk jawatan tutor gak...
so quick intro diri msg2 sbb msg2 cam nervous gile nak kene interview....

interview ni ade 2stages...
1st kene wat teaching mode...
n 2nd interview ngan principal...
mase teaching mode tuh cuak la sket
sbb ade 2 org lects len observe kite...
then baru kene interview ngan principal....

aku org terakhir,
so session aku cam cepat je abes...
agaknye die da taktahu nak tnye ape...
hehehe....

semalam,
wakil HR kol n alhamdulillah...
aku diterime n gaji yg aku mintak pon diapprove...
so isnin ni stat keje...
pehni aku dok shah alam...
n tak dapat la nak on9 slalu...

now aku still kat kl...
esok ptg baru balek perak ngan mR Z n abg die...
ahad nnti g shah alam dgn baby AGA aku...

9 comments:

farrah said...

liya2..bestnye dpt jd tutor!!
congrate!
ko ajar ape ms teaching mode tu? ade students ke..
nanti jgn lupe update eh cte pasni as a tutor,..hehe

tkcre darling!

::LiYa:: said...

farRah::
hehe..
tenkiu!
aku ingat nak cari broadband nnti...
so bley la update slalu...
mase teaching mode aku ajar grammar item-subject verb agreement...
ni topic yg aku plg ske kot...
hahahaha....

salz said...

congrats nyah!
nanti compare la..
skolah ke kolej yg best..hehe

::LiYa:: said...

BiL::
ok2...
all d best 4 u too...
welcome back to school!

adi's wife said...

liya.. congrats ya..
nampaknye tak lame lagi je udah bau nasi minyak gitew!~

YuNyLoveSYou said...

wahhhh.... bangge nyer kawan aku dapat kerja dahhh~~ tahniah wehhh... doakan aku pon dapat kerja jugak yee~~ perghhh cabaran masa hg nak pi interview byk gak ye.. tapi takpe sbb hg dah pon dapat jadi tutor!! leh banje aku nantiii~~ keja kuat2.. kumpul duit leh cepat kawen! hahahaa... gaji hg bape wehh?? blanja laa aku sama~~ semoga kita dapat menjadi guru yang terbaik buat students kita~~

::LiYa:: said...

ZaZa::
apsal ley terbau nasik minyak aku plak neh???hehehehe...

aYuN::
nak aku blnja hg mai shah alam la...
aku berdebaq sbnaqnya neh...nak mulakan hidup baru kat tempat baru ngan org2 baru...adeh...aku mmg lemah la bab neh.....

Cik Mira said...

congrts liya! dah jadi org shah alam plak la ye. boley jumpe nnt!!

I_Hate_Lolipop said...

aku rasa nanti ko akan jadi tutor yg paling dibenci..hahahaha...pastu budak2 kata

"owh,miss liya tu mmg boring,asyik2 termenung rindu kat tunang dia,bukan ajar kami tp goyang kaki sambil sambil makan choki2 utk bg body gemuk masa naik pelamin nanti"..

hahahahahahaha..~ jgn lupa update..windu kamu.