Friday, June 12, 2009

++ mEnGoRaT diNgORaT ++

da 2ari aku bukak inbox fs n dpt msg dari sorg mamat neh...

1st msg die::

assalamualaikum

blh sy nk berkenalan dgan saudari
no sy 013352****
cntck tau

2nd msg bile 1st msg tak dibalas::

assalamualaikum

sy iklas nk berkenalan dgan saudari

* * * *

bende ni normal la...
kalu bukak kat tagged,
aku rase lg srabut bace msg2 org anta...

skang ni da teknologi tggi...
org ngorat pakai tenet je...
dulu2 org ngorat pakai surat...
[terbayang cite pak sudin panggil awek gune botol tuh]

dlm byk2 pengalaman dingorat...
ade beberape insiden la yg aku masih teringat smpai skang...

1st::
mase makan mcD kat gurney plaza.
tetibe makcik keje ctu selit sekeping kertas bawah plate aku...
aku cam tak phm la...
then makcik tu cakap,
"ade org nak berkenalan..."
ceh...stakat selit no fon...
len la kalu selit nugget 12ketul bersame sos bbq!

2nd::
sum1 yg aku kenal di fs...
starting ngan komen2...
then tuka no phone...
mase kami komen2 dulu,
aku slalu la cakap nak buah strowberi
[coz die dok kat tapah]
tetbe die dtg jupe aku dgn 1beg plastik buah strowberi plbagai saiz!

3rd::
mase makan kfc kat qb mall...
aku makan ngan best rumate ever ~ayuni..
tetbe sorg pekerje die dtg n tnye...
"pandai bace jawi x?"
aku ngan rumate cm da pelik...
at 1st aku ingat ade contest kfc yg kene gune tulisan jawi...
so aku pon jwb...
"bley la...sket2...."
tetbe die bagi 1 kertas...
"ha...cube bace neh..."
aku bace la tulisan jawi tuh...
tulis kat ctu,
'assalammualaikum...boleh kita berkenalan...arif'
ade no fon...
tp aku tak kontek la..
juz bawak balek kertas tu tuk buat kenangan
sbb aku rase unik plak die tulis jawi...
ahahahah....

4th::
lepas solat maghrib 27/6/08,
aku dpt 1 msg...
msg ni panjang gile...
so aku quote sket je la ye...
" ......x pyh kapel pn aku xkesah...
nk kwen xsmestinye kene kapel..
xde dlm adat n adab dlm islam pn..
aslkn dpt wat ko slesa ngan aku,
insyaAllah aku akn wat je.."
ini la antara sebahagian drpd msg mR Z utk aku,
yg bwak hubungan kiteorg 1 step further than hanya berkawan...
tp yg lawaknye...
mule2 ye2 je die kate xpyh kapel pon xpe!
seminggu lepas tu die trus mtak declare...
hahahaha....

aku sure sume org penah ade pengalaman mengorat o dingorat kan kan kan?
meh share kat cni!

12 comments:

Mrs. Adi said...

pengalaman aku plak.. ms dah keje.. aku tak men fs,fb, tagged n len2..
sb tempat aku tade tenet... limited gile.. kedekut.. kiranye aku ni tade la ayat mengorat2 ngeh..sumenye mcm diaturkan la..;p

1st
aku dirisik oleh makcik opiz aku
utk anak beliau.. ngehngeh.. kira bakal mak metua dah kasi green light tu kehkehkeh.. sampai sanggup curik phone no kat staff yg jage cuti, supaye anak dia dpt kontek aku.. fuh dasat!!

2nd
aku dirisik oleh someone.. mase same2 join koir gabungan jabatan.. kami snap pic sesame2.. udah dia falling in love dgn aku.. hensem beb.. tp dah bukan jodoh kan.. :)

3rd
gune org tengah.. kebetulan org tgh dia jr dia mase sekolah di kedah.. sesame satu opiz, dia org tgh dan aku.. beliau adalah suamiku.. ngeeee... sekian!

kisah cintan aku simple.. dan pendek.. kekeke..

::LiYa:: said...

ZaZa::
hehehehe...
rase lawak kan bile kenang2 care org nak ngorat...
tp hebat gak ko neh...
bakal mak mentua x jadi main peranan!
hahaha....

YnaaOhYnaa said...

hehe... mokk ngorat i cemane eh?
i pon engat2 lupe...~
kitorg kenal trough myspace..
seminggu selepas i break dgn ex..
time tuh i kecundang gile...
tetibe mokk muncul dlm idup..
tp mmg xde special sgt cara dye ngorat.... kitorg kenal sebulan trus couple...~ pastu merisik.. pastu tunang.. sume happen dlm 1 tahun couple..~ =)


nuthing much.. cume lepas couple br bnyk sweet things yg mokk buat.. ehehe

aZuRa AhMaD said...

akak ni smpai sekarang ada yg nak kenalan...kat tagged la..kat fb la..hehehe....apa pun...setialah pada pasangan kita

I_Hate_Lolipop said...

nak citer..hahaha aku paling suka yg ni :

kenal lepas dia and mmber tlg mmber aku repair keta.ala yg guna jump start tu..pastu balik umah dalam 2 hari ada org msg..pastu kasar giler..1st pic mms adalah middle finger dia bg aku sbb aku ckp dia handsome.

then aku gelak je...xpernah lagi aku cool even org kuang ajar mcm tu dgn ayat bagus aku ckp "hahaa..mak kata tak baik tunjuk finger carut2 mcm tu"

then dia kata, "kau lulus ujian jadi kawan aku"..hahaha..

seronok gak kawan ngan budak kuang ajar nih.lama2 lembut hati dia terus jadi BF aku sekarang.

masih lagi kau aku...cuma carut2 tu dah takde..sbb kena hormat.dan dia sebenarnya romantik walaupun mafia...

::LiYa:: said...
This comment has been removed by the author.
::LiYa:: said...

yNa::
ur mok mmg sgt romantik kan!
die byk wat suprises kat u!
lucky u!!!
[jeles]
hahahah...

sYaTuL::
gile kasar!
hahahaha....
tp tingat gak Z penah buat test kat aku...
die nak tgok aku hipokrit ke x coz exes die hypocrite...
then die pon gune ayat lebey kureng same...
"congrats...kolulus ujian aku"
hahahaha....
n lelaki n camne2 pon mmg romantik yg tersendiri...
[muke bahgia]

kak aZuRa::
betui3...
papepon kene setia...
tp kan kak...
mmg tak tergoda pon dgn godaan2 neh...
da dapat yg terbaik dpn mate,
watpe nak hunting len lg...
=)

I_Hate_Lolipop said...

haha..mungkin perlu ada ujian dulu utk nilai hati org yerk?

YuNyLoveSYou said...

comel tol la ingt kisah dulu2.. masa aku form 2 kot... time tu puasa.. aku n jiran pi smayang trawih.. then stiap kali balik je, sure ada jejaka2 yang tolong teman kitorang tau! sanggup jalan kaki balik sama kitorang! Satu cara yang baek gak ler untuk pikat aku! haha... tapi tak ler jadi bf akuh sbb time tuh aku kapel dgn captain bola~ kehkehkeh!

::LiYa:: said...

sYaTuL::
kalu da slalu tertpo,
mgkin ujian tu kene buat!

aYuN::
ololoh...
sweetnye budak2 skolah ngorat2!
hahahaha...
kire ang ketua cheerleader ke kapel ngan captain bola???

Mrs. Adi said...

tula pasal..
terkezut gak aku.. mak metua kasi green light..
dia kate muka aku ade iras2 anak dia yg ketiga.. tp dah meninggal..
siap suh dtg umah.. makan2.. wah wah... tp dah takde jodohkan.. now my ex otw nak dpt baby.. rsnye dah deliver kot... ade hikmah la.. kalau kawin dgn aku mebi lambat sb mak aku suh tggu 3tahun lagi ;)

YuNyLoveSYou said...

kuikuikui~~ tak dapat bayangkan diriku cheerleader~~ wahahhahaa.... oh! apa2 pun, captain bola sanggatlahhh delicious plus yummylicious~ uhh tergoda i!!