Monday, January 10, 2011

++ TaTau ++

haish.
sejak da bukak sem,
mood ade lah swing.
mcm yo-yo pon ade.
when i'm not in d mood,
i definitely will not be able
to do anything!

alhamdulillah,
ketakutan nak deliver sudah ke paras normal.
means,
maseh takut.
cume tade la freaking out mcm last month.
motivationnye of kos la
bayangan bb tomei!
mummy can't wait to cuddle n kiss u bb!!!!!!

ohye.
mcm tak jd beli stroller lg.
psgn ber-anak sumenye pesan stroller bley beli later.
which is after pantang nnti ke.
btol jugak.sbb dlm pantang nak jln ke mane kan.
so z suh beli breast pump dulu.
die kate aku kene usahe breastfeed [BF] bb!
siap nak beli breast pump medela yg riban tuh.
cuak neh cuak neh.
kalu nak BF btol-btol,
kene usaha sungguh.
insyaAllah nak usaha BF kan bb jugak!

life is full with ups n downs.
tapi slalu pesan diri sndiri.
if rase susah,
sebenarnye ramai lg yg lebey susah!
emo jugak kdg-kdg on simple tiny bits.
bear with me,dear!

2 comments:

Henna by AMRINA said...

liya..
am ni..
pasal breast pump tu.. nak share sikit ngn liya,, ikut pengalaman my sis,
better beli yg manual je dulu, my sis pesan jgn beli yg auto, sbb kite belum tau susu yg bakal keluar nanti byk atau x.. kalau susu banyak, alhamdulillah.. guna yg manual pun senang.. lagi pun murah.. jumat duit..
in case kalau susu sikit, atau jenis yg xde susu, xguna pun breast pump tu.. mungkin membazir beli mahal2.. susu formula la penggantinye.. huhu.. sedih kan xdpt bf..
tp kalau susu byk, dah beli yg manual n rasa jemu or leceh guna, ada duit lebih, lepas tu boleh la cari yg auto.. ;)
saje je nak share dgn liya sbb kite ni bakal ibu yg baru nak belajar, n perlukan pertimbangan.. hehe.. almaklumla fulus limited.. hehe..

::LiYa:: said...

eh eh am...cmne bley smpai cni...malu la...;p
a'ah..lya da awl2 cakap kat z tak yah membazir beli yg riban tuh!baek beli mende2 len jugak..so we opt for medela mini electric,insyaAllah...kat mesia mahal.so mintak kawan belikan dari US...harge US = harge medela manual breast pump kat cni...akak tu kate die akan cari.tp taktau la dpat ke x...:)