Sunday, February 28, 2010

++bUaT JaHat d BaLaS JaHat?++

ok diz is creepy.
i remembered few yers b4,
when i was in usm,
i got this habit of skipping classes.
n dat 1 tym,
mase cuti raye qurban
[if not mistaken]
usm gave like 3days holidays up to wednesday.
n aku plak nak smbung smpai ahd.
so i skipped classes.
when frens called up n asked wut happen,
i told them dat i got fever.hiks.
n guess wut?
aku btol btol demam.bukan calang calang demam.
demam panas yg sampi tak larat bangun.
n yeap,
aku dpt cuti sampai ahad.
tp mcm tak gune pon cuti tu sbb aku saket kan.

n last week.
i skipped my work for 3days.
ade la reason die sebenarnye.
i took mc.
bile kol skolah,
i told them aku saket mate.
bile g klinik,
aku cakap aku diarrhea.
gile jahat nak mati kan.
tp as i said,
i got very strong reasons.

ok sambung cite.
n last two days,
aku rase mate denyut denyut cam pedih je.
bile tgok tade pape.
tp kat eyelid tu rase saket.
n semalam mate aku bengkak n berdenyut.
pegi meeting ngan eyeliner tebal sket sbb nak cover bengkak.

tgah malam semalam,
pukul 2am tetibe terjage n berpeluh peluh.
sakit perut memulas.
ces.
nak tdo mmg tak bley da.
went down stairs n finished my business.
*sepanjang kat johor tak penah bangun tgah mlm utk berry ok*
pehtu pagi td pon terjage sbb perut saket.
kali ni cherry plak.

uhuh.
mcm all made up illness aku betol betol jd kan?
asalnye mrZ suh btau skolah yg aku demam panas.
huh.naseb baek tak ikut cakap die.
n i even came out with an idea ~ankle sprained.
naseb baek tak tipu gitu.
kalu jd betol betol padan muke aku.

actly aku da jupe headmistress n explain sume kat die.
cite sume sume yg aku tak saket tp terpakse amek mc...
n she's very kind.
she's very understanding coz i told her my reasons.
langsung tak marah.
tq datin!
ohye!my colleague, shima might b reading diz!
hahaha...shima,jgn kecoh kecoh ok!
yg penting boss approved!
=)




2 comments:

farrah said...

ya rabbi...nur mazliyana..hehehe tersengih2 aku bace entry ko..leh lak tipu sakit mate, cirit birit la..hihihihi =p idea ko sgt canggih..aku akan tru nt..hihi

::LiYa:: said...

nur farreza!jgn la panggil i by my full name!rase seram,mcm mak panggil bile buat salah!hahahaha...
aku terpakse weh tipu macam2...kat klinik kene cakap sakit yg die tak nampak!hahahaha...