Friday, March 21, 2014

++ HeLLo 2014 ++

dah 2014???!!!

lama gila in hiatus.
inilah naseb emak beranak banyak!
huhuhu.

dulu rajin jugak update pakai phone.
ni apps blogger untuk iphone cam lousy je.
aritu dah typed panjang-panjang then hilang begitu saje.
bengkerk ati kite.

azam 2014 adelah TIDAK TERmengandung lagi.
hahaha.
tak delah.
tapi kalau rezki x boleh tolak.
cuma harapnya diri ini akan semakin pintar mem-family-planning.
jaga 3 orang ni pon rasa nak nanges tiap-tiap ari.

azam lain adelah nak siapkan manuskrip kedua.

azam lain lagi adelah nak kembali sambung masters in september.
takpela amek 2subjects pon 1 sem.
biar la lembab mcm kura-kura pon.
at least benda tu berjalan.

this sem i am appointed as a coordinator of a new course.
life is as busy as tutttt.
dengan aritu Zaras tamo tido malam hampir 2months.
life was soooooo challenging.

sometimes i cried while praying.
T-T

saje nak update laju-laju wpon tak de sape bace.
(well, aku suke bace balik entry-entry kat blog ni.)

elok lepas aku habes cuti half paid leave,
Z pon start keje baru.
company yg lebih besar n selesa.
n offers lebih banyak perks.
yang best Z keje isnin-jumaat 8-6pm.
kadang-kadang je kene p tgok site ari sabtu or balik lewat skit on weekdays.
2nd perk is the company offers 25k medical card coverage to all family members.
each of us is entitled for the 25k annually.
so memang sekarang selalu refer to KPJ.
sebab this med card covers everything.
alhamdulillah.

actually early 2013,
Z ade g interview kat Singapore.
memang dapat.
gaji 7-8k mcmtu.
at first Z had to postpone to report duty.
tp dah lepas tu pregnant kembar n bermasalah,
so Z turn down the offer.

paling kesian masa dia kena ulang alik PD-KL-HUKM
masa Zaras kat nicu dulu.
tapi everything is worth it.
sekarang dapat job yang jauh lebih baik.
alhamdulillah.

Zereef turned 3 last month.
boleh la bercakap sikit-sikit.
Zareef pon kadang-kadang ade tantrum dia jugak.
pening mama n papa nak layan.

My Zaras are 9months+ now.

Malisa dah started crawling dekat sebulan.
ada 2batang gigi.
suka berdiri n asyik terjatuh.
lasak kalah Zareef masa kecik dulu.
naughty n bijak sangat.
chubby.

Maeisya baru started crawling semalam.
belum ada gigi tapi macam tengah gatal gusi.
sangat obedient.
tak melasak macam Malisa.
selalu jadi mangsa buli Malisa.
slim and slender.

kadang-kadang masih tak percaya Allah pinjamkan nikmat yang terlalu best ini!
ada anak kembar adelah sangat mengujakan!
hahahaha.
pegi mana-mana pon org jadi friendly kat kita.
tapi penatnya memang double.
i have eyebags now.
n sometimes i become very moody.

penat.

sapa yang tahu, tahu lah.
huhu.

mujurlah badan masih seperti anak dara.
so siapa-siapa pun macam tak percaya aku dah ade 3 anak.
oklah.
awet muda.
hahaha.

meh tengok gambar Zaras.








ok bai!

2 comments:

Mursyidah Ismail said...

tahniah.. semoga murah rezeki.. aminn

Mursyidah Ismail said...

tahniah.. semoga murah rezeki.. aminn